KONSERTI fjor kom 400 på St. Patricksfest på Kick. Også i år kommer ekte irske folkemusikere og spiller til fest.— Vi er jo ganske spent på hvordan dette slår ut i forhold til påsken, sier Totto Torjussen fra St. Patricks. Han er arrangør sammen med Thor Einar Isaksen og Kjetil Nordhus. For andre gang.

I fjor kom hele 400 mennesker, da Kick for første gang lagde St. Patricksfeiring, med irske folkemusikere importert for anledningen. Den irske nasjonaldagen har blitt landets viktigste eksportvare de siste årene, og selv om den egentlig er mandag 17. mars, feires den gjerne den helgen som er nærmest.Overskuddet fra festen i fjor har blitt liggende til neste St. Patricksmarkering, og den skjer altså i morgen. Først synger Kjetil Nordhus og Marit Klingen med eget backingband, før kjente og kjære St. Patricks fra Kristiansand opptrer. Med her er Totto Torjussen, Even Ruud, Jan Inge Rasmussen og Reidar Mofjell. Til slutt spiller det irske bandet Gan Ainm.- Gan Ainm kommer fra Galway og min kontaktperson i bandet er John O'Halloran som driver Crane Bar der borte. Dette er et knutepunkt for irsk musikk på vestkysten, og de fleste irske folkemusikkband er innom der, sier Totto Torjussen. Også på Patricks.

Den irske puben Patricks i Markensgate ville ikke vært en irsk pub hvis den ikke hadde sin egen St. Patricksmarkering.Både i kveld og i morgen spiller derfor bandet Trampolines på puben. Trioen har utspring fra bandet The Tramps og byr på låter fra The Pogues, Waterboys og Dubliners. Selvsagt kommer også noen egne The Tramps-låter og en og annen countrysviske. Torgeir Eikeland