Det går fram av forslaget, den såkalte Hovedstadsprosessen, som ledelsen i Helse Sør-Øst legger fram for foretakets styre. Planene ble presentert torsdag, og de skal styrebehandles torsdag 20. november. Planen skuer langt fram i tid, til 2020.Bydelene Grorud, Stovner og Alna skal ifølge forslaget ikke lenger sokne til Oslo, men til det nyåpnede Akershus universitetssykehus (Ahus) på Lørenskog.

Funksjoner som det blir dobbelt opp av i Oslos nye storsykehus, skal etter planen legges til Rikshospitalet på Gaustad. Fra før er Radiumhospitalet og Rikshospitalet slått sammen.

Til tross for at Oslo universitetssykehus etter planen skal opprettes allerede 1. januar, mener administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst det er for tidlig å si noe om hva som skjer med de ulike sykehusene, deres ansatte og bygningsmassen.

— Innen 2020 har sykehuset helt sikkert klart det som vi ber om, nemlig å definere hva som skal være lokalsykehuset og hvor de høyspesialiserte tjenestene skal være, sier Mikkelsen til NTB. (©NTB)