OSLO: — Jeg får skikkelig nerver når jeg skal snakke. Jeg gruet meg veldig i forkant av prisutdelingen, sa Helene Bøksle etter Spellemann-showet i går.

Sangartisten fra Kristiansand delte ut årets metal-pris sammen med kollega og dobbel Spellemannspris-vinner Thom Hell.

Bak scenen

Fædrelandsvennen møtte en lettet og lykkelig Bøksle på vei til Spellemann-nachspielet. Endelig kunne hun senke skuldrene og kose seg. Mye av kvelden hadde gått med til nerver og forberedelser. Selve showet fikk hun med seg svært lite av.

— Ja, jeg oppholdt meg stort sett bak scenen hele tiden, men det var verdt det. Å opptre foran en fullsatt sal i Oslo Spektrum var fantastisk, sier hun.

Lykkelig

Bøksles opptreden i Oslo Spektrum i går trollbandt samtlige publikummere. Hennes kraftige og vakre stemme fylte den store salen og fikk hårene til å reise seg. Da de siste tonene var sunget, eksploderte det ut i trampeklapp. Sangfuglen er ydmyk som alltid, men det er tydelig at det har vært en stor opplevelse for sørlandsjenta.

— Det er utrolig hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger. Det var helt fantastisk, men nå er jeg sliten. Jeg gleder meg til å kose meg på nachspielet, sier Bøksle.

Årets nachspiel ble holdt på Hotel Continental, og det møtte opp rundt 1500 kjendiser og bransjefolk.

Les rapporten fra nachspielet her!