Familien Papadopoulos med mamma Ingunn, pappa Kostas og sønn John (16) fra Fjerdingby ved Lillestrøm hadde i all hemmelighet planlagt turen til Moskva nesten et år i forveien, og ordnet billetter uten at datteren Ellen (14) visste noen ting.

Hun fikk billetten i konfirmasjonsselskapet sist lørdag.

— Jeg tenkte at det umulig kunne være sant, sier Ellen om den spesielle gaven.

— Hun ble helt stum da hun fikk vite det, sier storebror John.

Signerte visum-søknad uten å vite det

Familien støtte på noen problemer underveis i planleggingen av turen. Blant annet måtte de få Ellen til å signere på visum-søknaden uten at hun forstod hva det var.

— Det var en utfordring. Vi gjemte søknaden blant noen papirer hun måtte skrive under på i forbindelse med en klassetur til Polen hun skal på til høsten, og sa at søknaden også hadde med den turen å gjøre, forklarer Ingunn.

I kveld er familien på plass i Grand Prix-arenaen i Moskva for å heie fram Alexander Rybak til finalen.

Heier på Norge og Hellas

Men de heier også litt på Hellas, siden pappa Kostas er fra Tesloniki. Alle i familien har på seg t-skjorter med norske flagg, som mamma Ingunn har sydd på, og har norske flagg i hendene. Kostas har imidlertid et gresk flagg på ryggen av t-skjorten, og vifter med både et gresk og et norsk flagg.

— Jeg måtte ha det greske flagget siden Grand Prix vises på tv i Hellas. Hvis familien min hadde sett meg vifte med det norske flagget hadde det blitt bråk, ler Kostas.

Mens familien har forberedt seg til turen lenge, har Ellen måttet ta alt på sparket. Hun har vært fan av Grand Prix siden 2005, og har fulgt ivrig med på alle tv-sendingene og alt som har med Grand Prix å gjøre siden. I år har hun og familien fått plasser helt foran ved scenen.

— Vi meldte oss inn i Grand Prix-klubben for å få gode plasser, og fortalte lederen i klubben, Morten Thomassen, at det skulle være konfirmasjonsgave til datteren vår. Han synes det var veldig moro, forteller Ingunn.

- Sirkus

Ellen gleder seg til å oppleve showet live.

— Det er et slags sirkus, og du aner aldri hva som kommer til å skje. Det er i tillegg mange fine og spesielle sanger, og ikke minst kostymer. Sceneshowet og effektene er også veldig bra, og det er alt dette jeg liker så godt med Grand Prix, sier 14-åringen.

Familien har stor tro på Norge og Alexander Rybak.

— Vi har kjempemuligheter i år, og det blir jo landesorg om vi ikke vinner, sier Ingunn.

Familien mener Tyrkia, Hellas og Azerbajan er blant Norges største konkurrenter.