Sjefen for det irske lavprisselskapet Ryanair, Michael O'Leary, gjør det nå klart at det kan bli en pinefull affære å reise med flyselskapet hans i fremtiden:

I dypeste alvor sier han nå at han vurderer å fjerne toalettene om bord på flyene, for på den måten å få plass til en seterad ekstra, skriver Aftenposten.no.

Ryanair-passasjerer må betale for innsjekking

Hva skal vi med toaletter? Det innebærer muligheten for å selge ytterligere seks billetter på hver enkelt flyvning.

Planen hans er rett og slett å ta vekk to av de tre toalettene som fins på selskapets Boeing 737-800 fly, og i stedet sette inn seks flystoler til.

Overfor den engelske avisen The Guardian sier O'Leary at dette slett ikke er noen spøk:

— Våre fly opererer på strekninger som i gjennomsnitt er en time rundt til ulike flyplasser i Europa. Hvorfor i all verden skal vi da måtte ha toaletter om bord? Folk kan gå på do før de setter seg på flyet, mener Ryanair-sjefen.

Kortleser på dodøra Han gjør det overfor den engelske avisen også klart at det heller ikke er noen spøk at selskapet vurderer å ta betaling av passasjerne for å gå på do.

Da O'Leary lanserte betalings-planen for dobesøk tidligerei vinter, ble opplysningen tatt for å være nok et spøkefullt utspillet fra den eksentriske Ryanair-sjefen.

Men O'Leary sier at han nå vil ta opp med Boeing-fabrikken om det er mulig å sette kredittkortleser på toalettdøren. Det er meningen at toalettbesøket skal koste 1 pund.