Det er tre og et halvt år siden Dum Dum Boys ga ut det gode albumet ”Gravitasjon”. Der var blant annet låtene ”Enhjørning” og ”En tynn tråd” sikre og minnerike vinnere. Det blir litt slik også med ”Tidsmaskin”, nemlig at man sitter igjen med tre-fire kremlåter som man kan spille om og om igjen, og som vil funke utmerket om de velger å dra ut på turné igjen.

Prepple, Kjartan Kristiansen og de andre i Dum Dum Boys modnes med stil. Men det er likevel litt påfallende at det er de raske og harde rockelåtene som fungerer dårligst. På ”Selvskudd” gjentar de seg selv med rocka punchlines som fungerte bedre før, mens det er langt mer vellykket når de leverer den poppa og fengende ”Snø på mars”.

Den første låten på ”Tidsmaskin”, ”Gutten i røyken”, holder også bra Dum Dum Boys-standard sammen med den Rolling Stones-beslektede ”Vildensky. Det svinger fortsatt av rock’n roll-veteranene. Og det er ikke mange, om enn noen, som skriver så tøffe rocketekster som Kjartan Kristiansen i 2009. Dum Dum Boys er på langt nær innhentet av tiden.

Les flere musikkanmeldelser fra fvn.no her