Etter at Frp kom i regjering er det blitt gjort mye for å bedre trafikksikkerheten når det gjelder tungbil trafikk. Kontrollvirksomhet ovenfor tungtransport er firedoblet sammenliknet med før Frp kom i regjering. Det har blitt innført strengere krav til dekk og krav om obligatorisk bombrikke.

Hjullås

Regjeringen har nå også fremmet forslag for stortinget om bruk av hjullås som skal kunne hindre at useriøse transportører stikker av fra bøter og gebyrer i trafikken.

Forslaget vil gjøre det mulig for myndighetene å holde kjøretøy tilbake ved hjelp av hjullås. Det skal ikke lenger være et krav om at boten skal være vedtatt eller fastsatt ved dom, før man kan holde tilbake kjøretøy. Regelverket skal gjelde uavhengig av hvor sjåføren er bosatt.

I tillegg til dette jobber regjeringen med å få innført en ordning for vinterførerkort slik at tungbilsjåfører fra andre land gjøres kjent med kjøring på vinterføre.

Vedlikehold

For Frp handler trafikksikkerhet om mer en regulering og kontroll. Noe av det viktigste vi kan gjøre i tillegg til å bygge nye møtefrie veier er å sørge for å ta vare på de veiene vi allerede har. Slik har det ikke vært frem til nå og det har over flere år bygd seg opp et betydelig vedlikeholdsetterslep på riksvegnettet. I statsbudsjettet for 2015 gjøres det et krafttak for vedlikehold av vegnettet og for første gang på mange år reduseres vedlikeholdsetterslepet på riksvegene.