Det er Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) som overtar driften av nettstedet som fram til i dag har vært et prøveprosjekt, opplyser Fornyings-, administrasjons— og kirkedepartementet (FAD).Slettmeg.no gir råd og veiledning til mennesker som opplever å bli krenket og ønsker å få fjernet informasjon om seg selv på internett.

– Nå sikrer vi permanent drift av slettmeg.no. Jeg er veldig glad for at NorSIS har påtatt seg dette. Slettmeg.no er en viktig tjeneste for dem som er blitt krenket på nettet. Dette gjelder ikke minst ungdom, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Tidligere har det vært fryktet at slettmeg.no ville forsvinne fordi ingen ønsket å finansiere tjenesten. Aasrud ba Facebook om økonomisk støtte, men nettgiganten sa nei til å åpne lommeboken.

Siden høsten 2009 har slettmeg.no vært et prosjekt under Datatilsynet, men det ble i forslag til statsbudsjett for 2012 understreket at det ville komme penger via statlige kanaler til tjenesten.

Nå har NorSIS bestemt seg for å drive netthjelpstjenesten innenfor sine budsjettrammer fra 1. januar 2012. Overføringen av driften skal skje på en slik måte at brukerne ikke opplever brudd i tjenesten, opplyser departementet. (©NTB)