Han mener Høyres landsmøte i helgen har sluppet katta ut av sekken gjennom vedtaket om å fjerne fagforeningenes veto mot alternative turnuser, skriver Aftenposten. Med forslagene fra Frps stortingsgruppe til neste helgs Frp-landsmøte – blant annet om 13 timers arbeidsdag og ubetalt overtid – ser Norge under et blåblått styre ifølge Ap-sekretæren verre ut en han har kunnet forestille seg.

– Det er mye som er uklart når det gjelder politikken til en blåblå regjering, men på dette området er det meste klart. Her vil de fra dag én, hvis de får flertall i 2013, endre Norge. De vil svekke arbeidstakernes rettigheter. Det vil bli et samfunn der arbeidsgivere kan skalte og valte med vanlige folk, sier Johansen til Aftenposten.

Johansen sier han rett og slett ikke begriper hvorfor Høyre og Frp vil «dra Norge i en annen retning».

– Den nye politikken fra høyresiden oser av at man ser på fagforeninger som et problem. Hva er det de vil? Ser de ikke at det organiserte arbeidslivet og sterke fagforeninger er en av suksessfaktorene i det norske samfunnet? Det har sikret svært høy yrkesdeltakelse og gitt sterk vekst, slår partisekretæren fast. (©NTB)