KRISTIANSAND: En 30 fots seilbåt stod søndag kveld i full fyr ved Tømmerstø i Kristiansand etter en eksplosjon om bord i båten. Flammene stod flere meter opp i luften få sekunder etter eksplosjonen.

En mann og en katt befant seg i båten da brannen startet.

— En person satt på dekk. Han er i god behold, og ble plukket opp av en annen båt, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Se bildeserie her

Etter det fvn.no får opplyst, ble mannen plukket opp av sønnen, som kom kjørende bak i båt. Han ble brakt til legevakten i Kristiansand for sjekk.

Full alarm

Det ble slått full alarm da meldingen om brannen kom inn klokken 20.52. Mannskap fra Kristiansandsregionen brann og redning, to politipatruljer og ambulanser ble sendt til stedet, i tillegg til luftambulanse.

Båten befant seg like utenfor Tømmerstø brygge da brannen startet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I FULL FYR: I løpet av få sekunder stod seilbåten i full fyr. (Foto: Per Otto Stenberg) Foto: Per Otto Stenberg

— Båten brant og drev mot brygga. Klokken 21.15 meldte brannvesenet at de drev med slukking av båten, sier operasjonslederen.

Ifølge politiet hadde mannen kort tid i forveien fylt bensin på båten. Politiet antar at en lekkasje har ført til brannen. Krimteknikere fra politiet skal undersøke båten mandag.

Vrakrester lå i vannet

— Jeg satt inne i stua og både hørte og kjente et kraftig smell. Da vi kom ut så jeg en båt som stod i fyr og puter og vrakrester som lå i vannet, sier Knut Jordal, som bor like ved Tømmerstø landhandel.

Rett etter brannen samlet det seg så mange skuelystne på Tømmerstø brygge at politiet måtte dirigere trafikken for å sikre at veibanen var fri for utrykningskjøretøyene.

Et vitne fvn.no har snakket med, så det hele på avstand.

— Jeg ser folk i vannet. Seilbåten står i brann, fortalte hun like før klokken 21. ## Vanskelig å slukke

Branner i båter er vanskelig å slukke for brannvesenet.

— Det er vanskelig å få slukket brann i glassfiber. Har man fått temperatur i det, så er det vanskelig å få tatt det helt til bunns. Før den er kjølt helt ned, vil det ta tid, sier leder for beredskapsavdelingen ved Kristiansandsregionen brann og redning, Helge Zachariassen.

Det ble brukt flere kombinasjoner med slukkemiddel for å få has på brannen.

— De har kjørt vann, kombinert vann og skum, og vann og pulver, og de har brukt skum, sier Zachariassen.

BRANNBÅT: Brannvesenet måtte slukke brannen i seilbåten fra båt. (Foto: Sondre Zachariassen) Foto: Sondre Zachariassen