Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

«Pushwagner» sett av drøyt 4000

Even Benestad er likevel fornøyd med besøkstallene etter den første uken.

KRISTIANSAND: Even Benestads dokumentar om kunstneren Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner, hadde premiere fredag 2. september. Til og med onsdag 7. september har 4348 personer sett filmen, som har hatt 360 visninger fordelt på 36 ulike kinoer.

— Det er et helt annet besøk på en slik type film, enn på en vanlig spillefilm, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i Film & Kino.

Til sammenligning har storfilmen «Hodejegerne» blitt sett av drøyt 275.000 personer på 2728 visninger.

— Vi har omtrent 300 visninger hver dag, og det er ganske ok til å være dokumentar. «Hodejegerne» måtte ha over 250.000, mens «Pushwagner» trenger bare mellom 10.000 og 12.000 for å forsvare kinovisning, sier regissør Even Benestad.

Tallene for «Pushwagner» vil også stige de neste ukene. Filmen ble nemlig tatt av plakaten mange steder etter premierehelgen, for så å bli lansert på nytt i forbindelsen med Pushwagners turne, der han åpner sin kunstutstilling.

— Når Pushwagner kommer, blir det som regel litt show. Vi lodder i tillegg ut et bilde på en forestilling på hvert sted, forteller Benestad.

Fredag settes filmen opp på eTeateret i Lillesand kino i én, ekslusiv forestilling.

— I forkant av filmvisningen vil det bli anledning til å studere noen av Pushwagners verk på nært hold. Vi har fått lov til å vise frem noen verk som er i privat eie her i regionen, og er stolte og glade over å kunne invitere til en miniutstilling i kiosken på eTeateret, skriver kinosjef Elisabeth Dahl i en pressemelding.

Lørdag 24. september er turen kommet til Kristiansand. Da vil Pushwagner selv være til stede for å åpne sin utstilling.

Se traileren til «Pushwagner» her: