Mens det tidligere har vært opplyst at Breivik ble pågrepet på Utøya klokka 18.27, angir Nordre Buskerud politidistrikt pågripelsen i tidsrommet mellom klokka 18.32 og 18.34, opplyste justisminister Knut Storberget (Ap) i sin redegjørelse i Stortinget torsdag.– Det har helt klart vært viktig å få på plass tidspunktene så tydelig og klart som mulig. Vi har vært klar over at det har vært oppgitt forskjellige tidspunkter i loggene, sier Lippestad som registrerer at nytt tidspunkt for pågripelsen er opp mot sju minutter senere enn tidligere kjent.

Lippestad var selv blant tilhørerne i Stortinget da Storberget og forsvarsminister Grete Faremo (Ap) la fram sine redegjørelser om håndteringen av terrorangrepene 22. juli.

– For oss har det vært nyttig å høre justisministerens gjennomgang av tidsangivelsene for saken og de offentlige tidsfastsettelsene. Det er viktig å få kronologien så godt på plass som mulig, sier Lippestad.

Storberget opplyste dessuten at det var lite som tydet på at Breivik hadde til hensikt å overgi seg, selv om han ringte politiet to ganger, første gang klokka 17.59 og deretter klokka 18.24. (©NTB)