Etter avhør på politihuset i Oslo fikk den terrorsiktede 32-åringen lese dagens VG, Dagbladet og Aftenposten. Det var lite terrorstoff i avisene tirsdag, men Breivik leste med interesse Dagbladets sak om hans kredittkortgjeld, sier medforsvarer Vibeke Hein Bæra.

— Han sier han har forberedt seg på dette i flere år. Men han synes jo, som alle andre, at det er litt rart å se seg selv på trykk og se hva slags bilde som er der. Men det var ingen overraskelser for ham i den artikkelen, sier hun til NTB.

Hun sier at Breivik har sett fram til å få se hva som rører seg både i verden rundt ham og medieoppslagene om hans egen sak.

Utklipp fra juli

Breivik skal framover få et utvalg i porsjoner av de mange titusener av saker om ham i norske- og internasjonale medier siden ettermiddagen 22. juli. Han fikk med seg en perm med et utvalg fra den første uka tilbake til cella på tirsdag kveld.

På forhånd hadde Breivik uttrykt ønske om kommentatorstoff framfor rene nyhetssaker - og nevnt navn som Anders Giæver i VG og Harald Stanghelle i Aftenposten. Saker og kommentarer fra internasjonale medier som New York Times og CNN, sto også på ønskelista.

— Han er opptatt av hvordan politiske kommentatorer kommenterer hendelsene og manifestet hans, sier Vibeke Hein Bæra.

Opptatt av økonomi

Breivik er også opptatt av situasjonen på børsen i dag - og hvordan børsene reagerte på terroraksjonen, ifølge forsvareren.

— Og så er han interessert i hvordan ting rører seg i Europa og verden for øvrig. Han har i dag spurt spesielt om forholdene i Italia og Hellas og andre land med økonomisk uro, sier hun.

Forsvarerne har også forberedt en digital samling av utvalgte radio- og TV-sendinger. Framover får han tilgang til de største norske avisene daglig, samt en standardpakke med 15 TV-kanaler.

Avhørt om barndommen

Anders Behring Breivik har tilbrakte hele tirsdagen i avhør.

— Avhøret dreide seg om hans liv helt fra tidlig barndom og til 18-årsalderen - om nære relasjoner som foreldre og søsken, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

Etter hvert som politiet har gått dypere inn i Breiviks barndom i de siste avhørene, har han også fått mer og mer innsyn i de klausulerte delene i den psykiatriske rapporten som erklærer han utilregnelig.

— Tematikken har først og fremst vært forankret i rapporten. Jeg håper at de kommer gjennom de klausulerte delene av den i dag, slik at han får med seg hele den sakkyndige rapporten, sier forsvareren.

Til NRK sier forsvarer Geir Lippestad at Breivik er overrasket over rapportens beskrivelser barndommen. 32-åringen mener selv han hadde en bra barndom.

Ferdig i januar

Forsvareren sier det ikke var noen spørsmål siktede nektet å svare på, men at det var en del detaljer i barndommen han ikke husket.

Politiet har planlagt flere avhør av den terrorsiktede før jul. Men de tar sikte på å bli ferdige med avhørene i januar. Rettssaken er berammet til 16. april.

— Innstillingen på tiltale skal oversendes Riksadvokaten i februar. Vi har godt over 150 timer med avhør av ham, og vi ser slutten nå. Men om vi kommer i mål tidlig eller sent i januar, vet vi ikke, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.