FLEKKEFJORD: Det går fram av en tilsynsrapport fra fylkesmannen i Vest-Agder. Med magesmerter gikk den kvinnelige pasienten til fastlege som henviste til sykehuset. Der klarte de ikke fullføre en kreftundersøkelse, blant annet på grunn av sammenvoksninger i vevet. En mr-undersøkelse ville avdekket kreftsvulst. Dermed ble ingenting unormalt funnet.

Så tok det flere måneder før pasienten ble undersøkt igjen. Da ble det oppdaget tykktarmskreft med spredning, og operasjon ble iverksatt.

Imidlertid revnet deler av operasjonssåret, pasienten fikk blodpropp i lungene og blodforgiftning. Dessuten måtte såret reopereres, og fortsatt var ikke alle problemene løst. Derfor måtte pasienten inn til ny reoperasjon, som igjen forårsaket komplikasjoner så alvorlige at pasienten døde.

Fylkesmannen skriver at operasjonene hadde gått lettere dersom kreften var blitt oppdaget tidligere. Da hadde ikke spredningen vært så stor, og komplikasjonene under operasjonen ville vært mindre. Siden det var operasjonen, og ikke kreften, som endte livet til pasienten, mener fylkesmannen de etterlatte har krav på erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning.