17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept i nærheten av sitt hjem på Karmøy den 6. mai 1995. I 2003 startet et rettsmedisinsk institutt i Østerrike undersøkelser av tekniske spor som ble sikret etter drapet. Undersøkelsene av hårstrå fra i alt fem personer pågikk over to år for å se om den teknologiske utviklingen kunne gi politiet nye svar på drapsgåten. DNA-prøver fra 43 menn ble sendt for å sammenligne med hårene, men ingen stemte overens med DNA fra de fem.Nå, åtte år senere, har advokat Arvid Sjødin som forsvarer Birgitte Tengs' fetter, bedt politiet i Haugesund om å gjøre nye undersøkelser av DNA-sporene, skriver Haugesunds Avis. 12. oktober sendte politiet en anmodning om bistand fra Kripos.

– Vi ønsker å få en vurdering av om utviklingen på området siden 2001 er av en slik art at det er grunn til å anta at nye undersøkelser av det sikrede materialet vil gi oss informasjon som kan føre til oppklaring av saken, skriver fungerende politimester Modolf Haraldseid i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det er ikke kjent hvor lang tid Kripos vil bruke på å vurdere saken.

Birgitte Tengs' fetter ble i 1997 dømt for drapet, men frikjent i lagmannsretten. Her ble han imidlertid dømt til å betale Birgitte Tengs' foreldre 100.000 kroner i oppreisningserstatning. Fetteren har nå saksøkt Fokus Bank fordi de trakk tilbake et jobbtilbud da de fant ut at han er Birgitte Tengs' mye omtalte fetter. Saken startet i Stavanger tingrett torsdag 20. oktober. (©NTB)