Lønseth sier til Stavanger Aftenblad at mye tyder på at det ble utslagsgivende at familien har gitt uriktige opplysninger eller oppgitt falsk identitet. Han viser til at Stortingsmeldingen «Barn på flukt» tilsier at det er tungtveiende grunner for å nekte en familie opphold i slike tilfeller.

— Vi har helt bevisst ikke satt noen aldersgrense for når det skal gis oppholdstillatelse. Hver enkeltsak må vurderes individuelt, sier statssekretæren, og understreker at foreldre bærer et tungt ansvar for barnas situasjon hvis de motarbeider utlendingsmyndighetene.

— Vi kan ikke bare utvise foreldrene, barna må følge med sine foreldre, sier Lønseth til avisa.

Familien bodde på Dale asylmottak i Rogaland. Natt til tirsdag, rett før tingretten skulle ta stilling om familien skulle få bli midlertidig i Norge til det foreligger en rettskraftig dom, ble de hentet av Politiets utlendingsenhet. Deretter ble de satt på et fly til Jordan.

Pål Lønseth sier han har tillit til UNEs vurderinger om at det ikke har noe å si for utvisningsvedtaket om familien fikk en midlertidig rettsavgjørelse eller ikke. (©NTB)