GRIMSTAD: Før finalerundene og i løpet av de første finalerundene sjarmerte Grimstadgutten det norske folk, og flere bookmakere holdt han som en soleklar favoritt til å vinne hele konkurransen.

— Steffen er veldig flink og har en særegen stemme. I begynnelsen imponerte han veldig, han var helt rå, men han har ikke imponert like mye siden og jeg føler at han sliter med å utvikle seg. Folk kan bli litt lei når det er såpass mange konkuranser igjen, sier oddssetter Daniel Vassbund i Betsson Norge til Fædrelandsvennen.

Oddsen stiger

Da finalerundene startet tippet spillselskapet Betsson Steffen Jakobsen som vinner av musikkonkurransen med 2.75 i odds, foran Astrid Smeplass med 3.00 i odds. Jakobsen og Smeplass ledet soleklart foran tredjemann Sverre Eide som hadde 8.00 i odds.

Etter at tre delfinaler er gjennomført, har spillselskapet mistet litt troen på Jakobsen. Nå ligger han på tredjeplass med 5.00 i odds for å stikke av med seieren, og må se seg slått av Astrid Smeplass med 2.25 i odds og Eirik Søfteland med 4.50 i odds.

- Ryker i semifinalen

— Beklager å skuffe dere sørlendinger, men jeg tror Steffen ryker i semifinalen. Han har fremdeles potensiale til å vinne, men da må han vise en annen side av seg selv. Han kan ikke synge i samme toneleie og samme sanger. En god opptreden av han nå, så er han en av favorittene igjen, påpeker Vassbund.

Også spillselskapet Unibet har mindre tro på at Grimstadgutten skal stikke av med seieren i årets Idol. Da finalerundene startet hadde han en odds på 2.50 for å vinne musikkonkurransen og var Unibets klare favoritt, men ikke nå lengre.

Nå må Jakobsen nøye seg med en vinner-odds på 5.50, og må se seg slått av Astrid Smeplass, Siri Vølstad Jensen og Eirik Søfteland.

Vinnerodds Idol 2013 fra Betsson:

Astrid Smeplass 2.25

Erik Søfteland 4.50

Steffen Jakobsen 5.00

Siri Vølstad Jensen 6.00

Astrid Sugaren 7.00

Sverre Eide 12.00

Georg Lipai 20.00

Vinnerodds Idol 2013 fra Unibet:

Astrid Smeplass 2.25

Siri Vølstad Jensen 3.75

Erik Søfteland 4.50

Steffen Jakobsen 5.50

Astrid Sugaren 9.00

Sverre Eide 15.00

Georg Lipai 25.00