OSLO: — Han var på toppen av lista, så dette er veldig gøy. Jeg hadde aldri trodd dette, sa Tini Flaat Mykland da det var klart at hun fikk Aha-musiker Magne Furuholmen som mentor i programmet.

- Ta meg et steg videre

27-åringen fra Kristiansand var siste sørlending ut og sang Both sides now med Joni Mitchell. Hun hadde ingen supportere med på bakrommet, men mannen og andre i familien satt i salen.— Jeg vil hele tiden utvikle meg og være med på forskjellige ting. The Voice er en utfordring i den sammenhengen. Jeg håper det kan ta meg et steg videre på min musikalske reise, sa Flaat Mykland i programmet.

Magne Furuholmen var den eneste som valgte 27-åringen.

— Det ble takk og lov meg. Det var veldig fint og det var en brekk der i stemmen da du gikk opp som gikk rett i ryggmargen på meg. Da var jeg solgt, sa Furuholmen.

Da kvelden var over kunne samtlige av de tre sørlendingene smile bredt.

Ruben Gundersen ble valgt av både Hanne Sørvåg og Magne Furuholmen. Han falt på sistnevnte.

Jeg hadde aldri trodd dette, Tini Flaat Mykland

Luksusproblem

— Jeg hadde satt opp Magne først, og deretter Hanne. Så det ble et luksusproblem, sa Gundersen som sang Time after time med Cyndi Lauper.

— Du har valgt en av mine absolutt favorittlåter. Det var høy kvalitet over det du gjorde. Du har særpreg og det var fint. Jeg vil gjerne høre med deg hva jeg kan gjøre for deg videre, sa Furuholmen til Gundersen etter at han var ferdig med å synge.

— Du var helt nydelig der du satt bak pianoet. Hvis du hadde spasert inn i mitt studio og vi skulle samarbeide, så hadde jeg blitt verdens lykkeligste, sa Hanne Sørvåg.

Køntriknekker

Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal hadde med seg sin tante og far i studio. Før hun gikk på scenen sa hun at ønsket var å kunne slutte i jobben på fiskefabrikken og satse på musikken.— Jeg er livredd og veldig spent, sa 26-åringen.

Det tok bare noen få sekunder før Hanne Sørvåg trykket på knappen og valgte Kvinlaug som sang Jolene av Dolly Parton.

— Du har noen køntriknekker som er "priceless". Jeg synes det er så utrolig kjekt at det er jeg som skal få jobbe med deg, sa Sørvåg som ble den eneste som satset på kvindølen.

FAKTA

«The Voice» er en sangkonkurranse der konseptet går ut på at de fire mentorene (Sondre Lerche, Magne Furuholmen, Yosef Wolde-Mariam og Hanne Sørvaag) sitter med ryggen mot deltagerne og hører på dem opptre.

Vil de ha deltageren på laget sitt må de trykke på knappen som snur stolen. Er det flere som snur seg mot deltageren, må mentoren selv selge seg inn.

Hans Petter Hammersmark (22) fra Kristiansand fikk stående applaus etter sin opptreden for to uker siden og gikk videre i programmet.