KRISTIANSAND: Bandet blir ifølge arrangørene av fredagens konsert på Haandverkeren regnet som et av de aller beste i verden innenfor sjangeren melodisk goth-metal. Opprinnelig kommer gjengen fra Stavanger, men har et sørlandsk alibi i trommeslager Jonathan Perez (tidligere kjent fra Vennesla-bandet Trail of Tears).

STORE SCENER: Sirenia spiller ofte for tusenvis av publikummere i utlandet. Fredag gjester de Haandverkeren i Kristiansand. Foto: Privat

Delt scene med Aerosmith

Scenen på Haandverkeren i Kristiansand er liten i forhold til hva Sirenia er vant med når de spiller i utlandet. Bandet har gjestet utallige festivaler i både Europa, Sør-Amerika og Russland hvor de har delt scene som storheter som Aerosmith, Black Sabbath, OZZY, Iron Maiden, Korn, Def Leppard, Nightwish, Dream Theater og System of a Down.

Store på Youtube

I alt har gothmetallerne gitt ut seks album og solgt over 200 000 plater på verdensbasis. Sirenia gjør det også godt på videonettstedet Youtube, hvor deres fire musikkvideoer til sammen har passert 22 millioner tittinger.

Fredag får de som velger å ta turen til Haandverkeren også med seg det norske rockebandet Beard Valley.