Skogbrannen i California truer nå et vannreservoar som forsyner store deler av San Francisco med vann. Foto: Reuters / NTB scanpix

SAN FRANCISCO: Sterk vind gjør kampen mot flammene vanskelig, skrev avisenSan Francisco Chronicle tirsdag.

Brannen raste da nær den vestlige utkanten av nasjonalparken Yosemite og truet minst tre småbyer i tillegg til San Franciscos hovedreservoar for drikkevann Hetch Hetchy.

– Vi må bruke de pengene som skal til for å få stanset dette, sa Californias guvernør Jerry Brown da han besøkte den brannherjede regionen.

Rundt 3.000 brannfolk er satt inn i arbeidet med å få kontroll over flammene.

Frykter forurensing

Frykten er at aske fra brannen skal forurense reservoaret, men inntil tirsdag var det ikke registrert noen forverring av vannkvaliteten, sa Suzanne Gautier i bymyndighetene i San Francisco.

– Vår evne til å levere vann til alle våre kunder er ikke svekket, tilføyde hun.

Skogbrannen i California truer nå et vannreservoar som forsyner store deler av San Francisco med vann. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hun opplyste også at strømforsyningen fungerer normalt fordi byen kan trekke på betydelige reservekapasitet. Samtidig kjøper San Francisco strøm på det åpne markedet for å sikre at sykehus og andre offentlige institusjoner ikke rammes av kraftmangel.Brannmannskapene melder om framgang i kampen mot flammene, selv om vanskelig terreng gjør slokkingsarbeidet i det avsidesliggende området vanskelig.

– Enkelte steder kommer de rett og slett ikke til, sier Mike Ferris ved USAs nasjonale brannsenter.

Brannsjefene i California snakker med folk i forsvarsdepartementet Pentagon og med canadiske tjenestemenn om mulige forsterkninger til slokkingen.

Svidd av

Til nå har brannen svidd av nesten 600.000 mål, et område på størrelse med storbyen Chicago.

Årsaken til brannen, som brøt ut 17. august, er ikke kjent. Det er ikke meldt om omkomne, men minst to personer er kommet til skade, og mange bygninger blant annet i en populær ferieleir, er brent ned.

Skogbrannen er den verste som har rammet California siden august 2009, da nesten 1,45 millioner mål skog i nasjonalparken Angeles nord for Los Angeles ble ødelagt. Den er en av de 20 største i delstatens historie overhodet, viser offisiell statistikk.