Signalene som er fanget opp er noe av materialet som gjør at amerikanerne tror en bombe eksploderte om bord på Metrojet-flyet kort tid etter at det tok av fra flyplassen i Sharm el-Sheikh, sier amerikanske kilder til nyhetsbyrået Reuters mandag. Ingen av de 224 om bord overlevde da flyet som var på vei til St. Petersburg i Russland gikk i oppløsning i luften og styrtet for halvannen uke siden.

Verken Egypt eller Russland har uttalt seg offentlig om årsaken til flystyrten ennå. Begge landene sier det var forhastet da Storbritannia og USA i forrige uke sa det trolig var snakk om en bombe. Storbritannias utenriksminister Philip Hammond var mandag enda mer konkret da han sa at det var «svært sannsynlig» at styrten skyldtes en bombe plantet av Den islamske staten (IS). Ekstremistgruppen Sinai-provinsen, som er tilknyttet IS og har sverget troskap til IS' leder har påtatt seg ansvaret for at Airbus 321-flyet styrtet.

Russland har stanset alle regulære flyginger til Sharm el-Sheikh, mens en luftbro skal hente hjem tusener av ferierende på Sinai. En rekke land, deriblant Norge, har skjerpet sine reiseråd for Egypt og Sinai, og mange flyavganger til og fra det populære reisemålet er innstilt.

Ifølge en anonym statlig kilde i USA har både Egypt og Russland takket nei til bistand fra det føderale politiet FBI. Frankrike bistår i etterforskningen, fordi flyprodusenten Airbus har sitt hovedkvarter i Frankrike. (©NTB)