Politiet har tidligere brukt køller for å bryte opp protester mot at broen over elva Birgunj har vært stengt siden 24. september, noe som hindrer at varer er kommet inn i landet, og resultert i rasjonering av drivstoff.

— Politiet krevde at demonstrantene flyttet seg bort, men de hørte ikke etter. Det førte til at politiet måtte åpne ild, sa talsmannen for Nepals politi, Kamal Singh Bam. Han la til at fire politifolk ble skadd i tumultene.

Demonstrantene kommer fra Nepals madhesi-mindretall, som i det vesentlige bor på lavlandet sør i landet mot grensa til India. De mener at nye grenser som er en konsekvens av landets nye grunnlov, skal føre til at de blir politisk isolert.

Over 40 mennesker har hittil mistet livet i protester mot grunnloven, som ble innført etter at et kraftig jordskjelv tidligere i år tvang landets politiske partier til å samarbeide.

Drivstoffkrisen har forsuret forbindelsene mellom Nepal og India. Nepalske myndigheter beskylder India for å ha innført en blokade for å vise sin misnøye med grunnloven. (©NTB) (©NTB)