Saudi-Arabia kunngjorde tirsdag at de avslutter luftkrigen mot Houthi-militsen og i stedet støtter en fredelig løsning på konflikten. Men onsdag kom det likevel melding om saudi-ledede flyangrep i Taiz, like etter at houthiene hadde inntatt et viktig militært anlegg i byen. Opplysningene kommer fra en militær kilde i Jemen. Et av angrepene var også rettet mot en gruppe opprørere som var samlet ved byens største fengsel.

Innbyggere sør i Jemen meldte onsdag om kamper både i den sørlige havnebyen Aden og i byene Taiz og Daleh, som også ligger i sør. Øyenvitner sier av mennesker er drept og såret, men antallet er ukjent.

Samtidig har lokale militssoldater varslet at de vil ikke gi opp kampen mot houthiene, som anses som inntrengere fra nord.

— Denne fronten opphører ikke før hele området i sør er renset for houthiene og styrker som støtter Saleh, kunngjorde militsen onsdag.

Houthiene, som har sine kjerneområder nord i landet, er alliert med Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh, mens militskrigere i sør støtter landets internasjonalt anerkjente president, Abd-Rabbu Mansour Hadi, som har søkt tilflukt i Saudi-Arabia. (©NTB)