— Dette er helt uvirkelig, sa den svenske 21-åringen etter oppvisningen i finalen i russiske Kazan. For de fleste var det verken overraskende at hun skulle ta gull eller slå verdensrekorden, for i semifinalen overbeviste hun også.

Hun kom til finalen som storfavoritt. Det alle lurte på var hvor fort hun skulle svømme. Åpningen var litt for treg i semifinaleløpet, selv om det ble rekord også der. Da misset hun også litt i innslaget.

— Jeg var veldig overrasket da jeg så opp på tavla og så tiden og at det var verdensrekord, for jeg følte meg mye trøttere på slutten av dette løpet enn det jeg fikk til i semifinalen, sa hun til svenske Aftonbladet etter innkomst.

— Jeg var så sliten i denne finalen at jeg ikke vet om jeg hadde tatt gullet dersom det hadde vært noen meter lengre å svømme, sa hun.

Men det holdt i massevis. Hun var tre tideler raskere ved vending i finalen mandag enn i semifinalen, og inn mot mål knuste hun danske Jeanette Ottesen, hovedkonkurrenten. Dert skilte 1,4 sekund mellom dem i mål, og det er utklassing, verken mer eller mindre. Verdensrekorden ble senket med ytterligere et tidel fra søndagens løp. (©NTB)