Ødeleggelsen av infrastruktur får enorme konsekvenser for befolkningen, framholder Leger Uten Grenser (MSF) og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i en pressemelding tirsdag.

— Rullebanen til flyplassen i Sana er ødelagt, og som en følge av det er det fare for at langt flere liv går tapt. Vi kan ikke lenger stå og se på, mens sivile må drikke skittent vann og barn dør av sykdommer som egentlig er enkle å unngå, sier Marie Elisabeth Ingers, leder for MSF i Jemen.

Lederen for det 250 mann sterke teamet til Røde Kors i Jemen, Cedric Schweizer, sier samtidig at Jemen er helt avhengig av eksterne leveranser av mat, og ikke minst medisiner. Han kritiserer også Saudi-Arabia for å ha innført strenge importsanksjoner de siste seks ukene.

— Kombinert med en ekstrem mangel på drivstoff, er hverdagen til befolkningen blitt uutholdelig og lidelsene enorme, sier Schweizer.

Hjelpeorganisasjonene beskriver den humanitære situasjonen i Jemen som katastrofal. Flyplasser, havner, broer og veier er ødelagt, i tillegg til at forskjellige bevæpnede grupper har satt opp en rekke kontrollposter. (©NTB)