Filmverdenen er ganske enkel å forholde seg til. Hver fredag er det nye premierer på kinoen. Du kan lese om dem på forhånd, velge den som frister mest, og gå og se den.

I tv-verdenen er situasjonen nå en ganske annen. For å følge med der, holde deg oppdatert på "snakkisene" og forstå hva avisene prater om og kanskje twitrer om, må du gjerne smake på mer enn du kan tygge.

NRK 1, 2, og 3, TV Norge, Fem, Max, Vox, TV 2, TV 2 Bliss og TV 2 Zebra, TV3, TV6, Viasat 4, og de mest brukte streamingtjenestene HBO Nordic og Netflix. Samtlige av disse slåss om din gunst ved å sikre seg de beste seriene. Nordmenn flest har vel tilgang til de vanlige tv-kanalene, men nå er det nesten umulig, hvis du er veldig interessert i tv-serier vel og merke, og klare seg uten de to streamingtjenestene. For ja, jeg sier de to. For hver av dem har selvfølgelig sikret seg ulike store serier, så det nytter ikke å bare velge en.

Serien jeg sikler mest etter å se akkurat nå er "True Detective" på HBO Nordic med Matthew McConaughey ogWoody Harrelson i hovedrollene. Serien slår alle seerrekorder i USA og høster lovord fra kritikere i øst og vest. Aftenposten og VG er blant norske aviser som har anmeldt serien, som om det er helt vanlig og problemfritt at den foreløpig kun er tilgengelig på en betalingstjeneste. Aftenposten kåret faktisk HBO Nordicog Netflix til de nye seriemesterne. Er det bare jeg som reagerer på dette?

Det er kanskje bare sånn det er blitt. Sosiale medier gjør verden stadig mindre, og en er liksom ikke helt på nett hvis en ikke kan diskutere serier som "House of Cards" og "Orange is the New Black". På grunn av alle de ulike tjenestenes tilgjengelighet, har også folks seervaner endret seg. Nå ser folk ulike serier til ulike tider. Før så vi de samme programmene samtidig, og kunne kjase om det i lunsjen dagen etter.

Nå venter folk gjerne til alle sesongene av en serie er tilgjengelig, og så ser de alt i ett jafs, såkalt "Binge-watching".

Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer å holde unna for streaming-suget,men enn så lenge stagges lysten etter nye og bedre godbiter av sendeskjemaet til de vanlige kanalene. Jeg har hendene fulle med både søtt, surt og salt, og er takknemlig for dekoderboks med opptaksfunksjon.