Jostein Andreassen svarer godt mht. utviklingslære og darwinismen og dens begrensninger, bl.a. i leserinnlegg 22.12 2015. Dette er bare del av en verdensanskuelse. Vitenskapen sier ingenting om hvor livet kommer fra eller om Guds eksistens. I kristen tradisjon går skaperverket under betegnelsen den naturlige åpenbaring og i tillegg finnes religiøse erfaringer og overnaturlige åpenbaringer. Det står om dette i Bibelen og i seinere tid kan katolske helgener være eksempler.

Her kan du lese Opedals innlegg

Det er underlig at du snakker om Andreassen sin gud. Han deler ham nemlig med milliarder av andre mennesker. Selv om ikke alle individer i et samfunn gjør det, så har mennesket til alle tider spurt etter sitt opphav og hatt behov for å ha en religion i form av en gudstro. For å ta eksempler fra vår tid, så kan det nevnes at den russisk ortodokse kirke i dag har 80 millioner medlemmer og i Kina er der millioner av kristne. Der er flere kristne enn medlemmer av kommunistpartiet og vekkelser pågår.

Og så er du i innlegget ditt 21.12.2015 veldig opptatt av det ondes problem. Filosofer og andre tenkere har vært opptatt av å finne svar på dette. En kan være hjertens enig i at spørsmålet er vanskelig, men det er ingen som har det fulle svaret.

Det er underlig at du uttaler deg så skråsikkert og sint. Å strebe etter å være allvitende er vår tids hybris. Noen mener at religiøst troende mennesker lettere slår seg til ro med at det er så mye vi ikke vet og ikke forstår.