Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke nådig i sin kritikk av regjeringen:

— Dette er dårlig håndverk, dårlig politisk håndverk. Når du sitter der med all utredningskompetanse i verden, og det er vi som klarer å stille det rette spørsmålet, så sier det sitt, sier Skei Grande til VG.

Finansdepartementet brukte 24 dager på besvare spørsmålet fra Venstres stortingsgruppe om hvor mange mottakere av uførepensjon med barnetillegg som i dag har en samlet stønad som er mer enn 100 prosent av inntektsgrunnlaget. Svaret er altså at av de 18.790 uføre som mottar barnetillegg, så tjener bare 625 mer på stønadene enn de kunne gjort om de jobbet.

— Det betyr at barnetillegget er en meget treffsikker ordning. Det betyr at 18.000 får det riktig, og så får 600 litt for mye. Jeg tror vi vil slite med å finne andre trygde- og uføreordninger med så stor treffsikkerhet. Og det betyr at de innvendingene som er blitt reist mot barnetillegget, er feil, sier Venstre-lederen.

Regjeringen vil i sitt forslag til statsbudsjett som ble lagt fram 8. oktober, innføre standardiserte satser i barnetillegget til uføre, i stedet for dagens behovsprøvde ordning. I realiteten vil det bety et kutt. Endringen skal innføres fra 2016, men KrF har gått kraftig imot forslaget og mener dette vil gi flere fattige barn. (©NTB)