GRIMSTAD: — Dette blir en ganske sjelden opplevelse for oss, vi spiller ikke så ofte på festival lenger, sier Skral-aktuelle Veronica Maggio til Fædrelandsvennen.

Den svenske popstjernen forklarer at hun gjør færre konserter enn tidligere - men på større arenaer. Maggio, som platedebuterte for ti år siden, har etter hvert blitt en rutinert liveartist.

— Som oftest går det bra, men det føles som en skjør greie å stå på scenen, sier hun.

— Du synger jo gjerne om veldig private ting, gjør det at det blir litt ekstra skjørt?

— På en måte, men ofte føler jeg at publikum gir noe tilbake i de låtene. De avslører noe til meg også. Jeg ser jo at hvis du blir rørt under den eller den sangen, så betyr det at jeg synger om noe som betyr noe for deg også. Det er verre når man ikke har den dialogen, når man spiller inn en plate og gir den ut, og ikke aner hva folk vil tenke.

Ærlig

Veronica Maggio. Foto: Pedersen, Terje

En konsertopplevelse handler om å flyte på energien som oppstår mellom artist og lytter, forklarer Maggio.— Det er ikke noe særlig hvis man føler at man ikke har hatt publikum med seg, hvis man ikke har hatt flyten på scenen. En konsert er litt som en date, av og til går det ikke som man har planlagt - uansett hvor godt man har forberedt seg.

Maggio hører til den svenske låtskrivertradisjonen som nordmenn ofte er svært glad i. Den som er direkte, uredd og gjerne brutalt ærlig.

— Akkurat det kommer ganske spontant for meg, ellers ville det nok ikke blitt opplevd som ærlig. Jeg liker at det brenner litt i en sangtekst, at det nesten kjennes litt for avslørende, at man gir bort noe, sier Maggio, som er en helt annen artist i dag enn 25-åringen som platedebuterte i 2006. — Det er en enorm forskjell, på alle måter. På den første plata hadde jeg ingenting med verken låtskriving eller produksjon å gjøre. Dessuten falt den plata inn i en slags soulsjanger, nå er det vel ren pop. Og så er jo tekstene blitt mer personlige. Tidligere var de ganske allmenne og naive, forklarer hun.

Hits

Skral-aktuelle Veronica Maggio. Foto: NTB Scanpix

Maggio er nå plateaktuell med albumet «Den första är alltid gratis», som kom i mai. Og som de fleste andre artister synes hun det er aller morsomt å spille de nye låtene sine. Men hun har noen hits også, som folk sannsynligvis vil forvente å høre.— Jeg er veldig glad for at jeg har de låtene, og jeg kjenner ikke noe press om å spille dem. Jeg er ikke noe one hit-wonder, jeg er ikke Natalie Imbruglia som bare har «Torn». Jeg forandrer jevnlig på hvilke låter jeg velger å spille, og noen kan selvsagt bli skuffet når de ikke får den og den låten. Men jeg opplever generelt at folk har hørt hele platene og har et forhold til flere sanger.

— Hender det at du ikke spiller for eksempel «Jag kommer»?

— Det er vel den eneste jeg spiller på hver konsert. Den sangen gjør noe med publikum. Folk blir så glade når de hører den, så det ville bare blitt et slags tåpelig statement dersom jeg skulle la være å spille den, sier Maggio.