Følg situasjonen direkte i dette livestudioet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fordømmer det han kaller kuppforsøk og ber folk gå ut i gatene for å protestere mot kuppmakerne.

Erdogan kom med uttalelsen via en mobilsamtale med CNN Turk etter at militæret sier de har tatt makten i landet. Kuppmakerne har erklært unntakstilstand og innført portforbud.

Erdogan hevder at et lite mindretall innen militæret står bak kuppforsøket.

– Det ligner et velorganisert kupp fra sentrale personer i militæret, ikke bare et bar oberster, sier imidlertid en EU-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Militæret hevder å ha kuppet makten

Den tyrkiske hæren hevder i en uttalelse å ha kuppet makten i landet, melder tyrkisk fjernsyn.

– General Hulusi Akar har blitt tatt som gissel av en gruppe i militæret som forsøker seg på et opprør, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu, som hevder å ha opplysningen fra troverdige kilder.

I en uttalelse sier representanter for det tyrkiske militæret at de har kuppet makten i Tyrkia, melder Reuters.

Stridsvogner

Tyrkisk fjernsyn viste sent fredag kveld bilder av stridsvogner utenfor Atatürk flyplass i Istanbul. Samtidig fløy kampfly lavt over hovedstaden Ankara, der øyenvitner også meldte om skyting. Både Bosporos-brua og Faith Sultan Mehmet-brua i Istanbul skal være helt eller delvis stengt.

Tyrkia har en lang moderne historie med militærkupp. Sist gang hæren tok fullstendig kontroll over makten, var i 1980, da også grunnloven ble suspendert.

I 1997 tvang militæret regjeringen fra makten i det som historikere har kalt et postmoderne kupp.