Det har vært hektisk i det siste for begge de to lagene som møttes på Åråsen søndag. Lillestrøm imponerte ingen da de tapte 2-4 mot Tromsø sist og Rúnar Kristinsson hadde oppvaskmøte etter at han mente flere individualister satte seg selv foran laget.

Heller ikke i Bærum har det vært rosenrødt. Etter et pinlig tap mot walisiske Connah's Quay Nomads i europacupen, måtte Billy McKinlay pakke sakene sine. Inn kom juniortrener Toni Ordinas, som søndag fikk en best tenkelig start på Stabæk-jobben. Den kom imidlertid ikke uten dramatikk, men ett minutt før full tid satte Agon Mehmeti inn 2-1. Den spanske hovedtreneren var svært livlig på sidelinjen og satte så å si aldri sitt avtrykk på innbyttersetet. Han fikk se Moussa Njie brenne en kjempesjanse over allerede etter seks minutter. De blåkledde styrte mye av banespillet innledningsvis og etter 27 minutter fikk Ernest Asante en kjempemulighet etter meget godt forarbeid av nettopp Njie. Assante led imidlertid av samme skjebne som sin lagkamerat og ballen endte opp hos de øverste tilreisende fra Stabæk Support på tribunen.

Njie var imidlertid ikke ferdigspilt for omgangen. Etter 37 minutter fikk han ballen på venstrekanten og tok den med seg et par meter innover i banen. Derfra dundret han ballen i en bue og ned i Lillestrøms Viking-utleide keeper Pål Vestly Heigre lengste hjørne til 1-0. Lillestrøm, som ikke har vunnet en eliteseriekamp siden 11. mai, sprudlet ikke på hjemmebane etter oppvaskmøtet. Kristinsson, som valgte å utelate Mohamed Ofkir fra 18-mannstroppen mot Stabæk, fikk se sitt lag slite med å få spillet til å stemme. (©NTB)