Det ble klart da det norske uttaket til den 63. tysk-østerrikske hoppuken ble offentliggjort mandag. Landslagstrener Alexander Stöckl tar også med seg verdenscupleder Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen, Johann André Forfang og Daniel André Tande.

— Dette er det sterkeste laget til hoppuken under min ledelse. Målsettingene er at vi skal være på pallen sammenlagt, og det betyr at vi må ha med oss pallplasseringer underveis i rennene. Vi ser veldig fram til disse rennene, og vi har hatt en god sesong så langt, sier Stöckl.

Østerrikeren gir Jacobsen muligheten til tross for at Ringkollen-hopperen har vært utenfor verdenscuplaget de siste ukene. Han deltok verken i russiske Nizjnij Tagil eller i helgens renn i sveitsiske Engelberg. Veteranen har i stedet deltatt i kontinental- og norgescuprenn.

I Vikersund ble Jacobsen toer i fredagens renn, mens han bare ble nummer fire lørdag.

— Jeg hoppet helgas norgescup med høye skuldre, men det var en lettelse å få telefonen fra Alex. Det er dette jeg jobber for, og jeg har hatt flere gode enkelthopp etter rennene på Lillehammer første helga i desember. Jeg reiser heller ikke til hoppuken for komme langt ned på resultatlistene. Målet er å hevde seg blant de beste, sier Jacobsen. (©NTB)