— Som spillertype er hun unik i Norge, og per nå er ingen i nærheten av henne i tier-rollen (hengende spiss, red.anm.), hvor hun har spilt hos oss, sier LSK Kvinners sørlandske trener Monica Knudsen.

Lørdag spiller laget fra Romerike cupfinale mot Trondheims-Ørn i Telenor Arena. Seriemester LSK er storfavoritt mot laget som endte på 8. plass i kvinnenes eliteserie. Mykjåland kommer trolig til å få en nøkkelrolle også i finalen.

— Lene har en herlig nærteknikk, hun er rask med ball, sterk på gjenvinning, og har vært kampavgjørende flere kamper med mål og målgivende. Med enda større presisjon på siste tredjedel blir hun om mulig enda mer farlig for motstanderne, sier Knudsen.

- En stor sesong

— Hva kan du si om Mykjålands år?

— Hun har levert en stor sesong, og prestert jevnt på et veldig høyt nivå, sier Knudsen.

— Det setter jeg veldig pris på å høre, sier Mykjåland, som i fjor slet med overtrening og skader. Det var så ille at hun vurderte å legge opp. Lørdag kan kun krone en fantastisk sesong med å vinne «the double».

— Jeg er fornøyd med sesongen. Jeg har følt meg i god form, sier hun.

Mykjåland var nominert til årets spiller i toppserien denne sesongen. Den tittelen gikk imidlertid til klubbvenninne Isabell Herlovsen.

— Det var kjempestas å bli nominert. Det har vært en bra sesong for hele laget. Vi har jobbet godt, systematisk og målrettet, sier kristiansanderen.

Storfavoritt

Fredag ble Monica Knudsen kåret til årets trener på kvinnesiden av Norsk Fotballtrenerforening

— Hun er helt spesiell, og vi føler oss veldig privilegerte som har henne som trener. Hun er flink til å tenke helhet, samt å få maks ut av alle spillerne, sier Mykjåland.

LSK er storfavoritt mot Trondheims-Ørn lørdag. Alle forventer at Lene Mykjåland og co. stikker av gårde med kongepokalen.

— Ja, det er det vi hører til stadighet. Jeg skjønner at vi er favoritter med tanke på tabellposisjonen. Men Trondheims-Ørn har vært gode i år, og jeg synes det er rart de ikke har tatt flere poeng. Vi tar dem definitivt på alvor, sier Mykjåland.

— På bakgrunn av prestasjonene gjennom sesongen er vi favoritter. Det har vi vært i de fleste kampene, og lever godt med det. Vi har vist at vi presterer uansett, og det er en fin trygghet å ha med, sier Knutsen.

Fest i Lillestrøm

— Hva synes du om sesongen til LSK?

— Vi har hatt vår beste sesong i min tid som trener i klubben. Vi har dominert mange kamper stort, skapt mange sjanser, scoret mye mål, og sluppet inn få. Laget er godt besatt med typer som utfyller hverandre, og med en sulten og ambisiøs spillergruppe har det vært mulig å jobbe for å bli enda bedre hele sesongen gjennom, sier Knutsen.

Lørdag avsluttes altså sesongen.

— Hvordan skal en eventuell cuptriumf feires?

— Kvelden er lagt opp. Etter kampen blir det bankett på Hotel Bristol. Etter det reiser vi med buss til Lillestrøm, hvor vi møter fans, familie og venner, sier Lene Mykjåland.