— Det ser ut til at de aller fleste drøftingssamtalene vil være gjennomført innen utgangen av januar, slik at oppsigelsene vil løpe fra 1. februar, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i National Oilwell Varco Norway på Dvergsnes i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Fra 3200 til 1400

Dermed ligger det an til at Sørlandets fortsatt største arbeidsgiver i privat sektor følger planen som tidligere er kommunisert: Flertallet av de 900 oppsigelsene i nedbemanningsrunde to meddeles i løpet av denne måneden, etter at 900 fast ansatte og 700 innleide medarbeidere måtte gå i runde én. Det betyr at produsenten av offshore bore- og løfteutstyr er i ferd med å redusere bemanningen fra totalt 3200 i kristiansandsregionen i desember 2014, via 2000 ved årsskiftet nettopp og ned til et tall som sannsynligvis ligger rundt 1400. For som Fædrelandsvennen har meldt før, har vi grunn til å anta at blant de 900 som må gå i løpet av våren 2016, vil rundt to tredeler - altså 600 - ha sitt arbeid i Kristiansand og Søgne. To tredeler tilsvarer fordelingen mellom Kristiansand/Søgne og NOVs andre, norske lokasjoner.

- Slutten av januar

— Enkelte som innkalles til drøftingssamtale, får tilbud om jobb hos NOV et annet sted i Norge, og da får de også litt ekstra tid til å tenke seg om. Blant annet derfor kan jeg ikke være konkret på hvor mange som må gå fra hvor ennå. I slutten av januar bør det imidlertid begynne å tegne seg et bilde, kommenterer kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø.