OSLO: 15 dager etter terrorangrepet ved Statoils gassanlegg In Aménas i Algerie, har de pårørende etter Victor Sneberg til slutt fått en avklaring om hans skjebne.

ID-teamet til Kripos har de siste dagene undersøkt levninger fra drepte etter terrorhandlingene i In Aménas:

– Vi har nå identifisert den siste av de savnede nordmennene, og vi er sikre på at vi har funnet ham, sier leder for den nasjonale ID-gruppa i Kripos, Per Angel, til NTB.

– Det er med sorg vi i dag har fått meldingen om at også vår landsjef i Algerie, Victor Sneberg, er blant de døde etter terrorangrepet i In Aménas, skriver Statoils konsernsjef Helge Lund i en pressemelding

Fire bårer hjem

victor sneberg.jpg Foto: NTB Scanpix

Bårene til de fire andre drepte Statoil-ansatte, Tore Bech (58), Hans M. Bjone (55), Thomas Snekkevik (35) og Alf Vik (43), ankom Gardermoen onsdag ettermiddag. I en privat minneseremoni tok familiene til de drepte og ledelsen i Statoil imot kistene i en hangar på flyplassen.– Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære. De representerte det beste i selskapet. Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til familiene, venner og kollegaer som har mistet sine kjæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nå kommer en tid da de berørte trenger vår støtte og omsorg, skriver Lund.

De fem nordmennene ble sammen med et 30-talls andre utenlandske statsborgere drept etter at væpnede islamister 16. januar stormet gassanlegget som Statoil er med på å drive.

ID-gruppa hjem

Kripos har sju ansatte fra sin ID-gruppe i Alger for å bistå i identifiseringsarbeidet etter angrepet.

Det norske ID-teamet har jobber tett sammen med ID-team fra flere land, blant dem Storbritannia og Japan, for å få identifisert de gjenværende utlendingene som fortsatt er savnet etter terroraksjonen i In Aménas.

ID-teamet vil nå ferdigstille arbeidet med å undersøke de drepte, og må blant annet avvente noen prøveresultater før de kan tenke på å vende hjem til Norge, opplyser Per Angel.

Minnesamling

Victor Sneberg (56) var Statoils landsjef i Algerie i over ti år. Han var bosatt i Sandnes, og kommer opprinnelig fra Nord-Norge.

Sneberg har hatt flere sentrale posisjoner for oljeselskapet på norsk sokkel, blant annet på Heidrun-feltet, før han tok over i Algerie for ti år siden, ifølgeTV 2.

Den 4. februar arrangerer Statoil en sørgesamling i Håkonshallen i Bergen.