Silya vant "Stjernekamp" på NRK høsten 2013. Hun opptrer under årets Dark Season. Foto: NTB Scanpix
Rita Eriksen er en av artistene som opptrer under den tradisjonelle konsert i Kristiansand domkirke under årets Dark Season. Foto: NTB Scanpix
Terje Andersen vant Spellemannpris for beste countryalbum i 2009. I høst spiller han på Dark Season. Foto: NTB Scanpix
Øivind "Elg" Elgenes spiller også i Kristiansand domkirke under årets Dark Season. Her sammen med Aleksander Rybak, som han deltok sammen med i "Hver gang vi møtes" våren 2014. Foto: NTB Scanpix

— Vi har fått en fin gjeng med artister. Og vi har gått ned litt på antallet konserter, etter ønske både fra sponsorer og publikum, sier Håland.

Årets Dark Season arrangeres 23.-25. oktober. Boney M og Nazareth har tidligere blitt sluppet som årets headlinere. Festivalsjefen kunne torsdag presentere et komplett artistprogram.

Festivalen starter i Kristiansand domkirke på torsdagen. Der skal Øivind «Elg» Elgenes, Rita Eriksen, Bjøro Håland og den kjente, amerikanske kristne artisten Russ Taff opptre. Fredag er Boney M det store trekkplasteret, og når discodronningen går av scenen tar 80-tallshelten Pat Sharp over.

Pat Sharp slo gjennom som programleder på Sky Channel på 80-tallet. I høst kommer han til Dark Season. Foto: NTB Scanpix

— Alle vet hvem Pat Sharp er, og han holder jo på fremdeles. Han skal fortsette festen i samme stil som han alltid har gjort, sier Håland, som også har hentet den norsk-islandske duoen Ask Embla.- De kjenner jeg minst av alle artistene, men det er et spennende navn. Det er mange av våre yngre fans som synes det er en spennende booking, mener festivalsjefen.

Lørdag spiller «Stjernekamp»-vinneren Silya på Kick.— Da jeg så henne på Eikerapen tidligere i år, fikk jeg samme følelse som da jeg så Boney M for to år siden. Hun har et sprudlende show, sier Håland, som også presenterer navn som Tore Andersen, Bjørn Wikøren og Rockin Blues Train til den syttende utgaven av Dark Season.