Inntektene til hans private, personlige selskap endte på 7.411.537 kroner, i følge skattelistene. Av dette ble rundt halvparten betalt i skatt. Han brukes ofte av norske medier som ekspert på allergier, og er den helseaktøren på Sørlandet som tjente desidert mest i fjor, i følge vår oversikt over helsetoppene.

Selskapet er personlig eid av Håvard Skjærvik. Derfor er ikke regnskapene offentlige. Slik er Skjærviks personlige inntektsutvikling de siste årene, ifølge skattelistene: 2013: 7,4 mill, 2012: 7,4 mill, 2011: 5,3 mill, 2010: 7, 0 mill, 2009; 7,2 mill, 2008: 6,2 mill.

I år sto spesialistsenteret i fare for å miste en viktig inntektskilde, nemlig avtalen Skjærvik som spesialist har med Helse Sør-Øst (HSØ) om å diagnostisere og behandle allergiske pasienter som henvises fra det offentlige. Tilsynsrapporten konkluderte med at hans høye antall pasienter ikke var i strid med god, faglig praksis. Virksomheten brøt imidlertid helsepersonalloven da de annonserte for en såkalt «åpen dag».

Etter at tilsynsrapporten ble klar, har HSØ vurdert om Skjærvik skulle få beholde spesialistavtalen. Det har konkluderte at det foreligger ikke brudd på kravet til faglig forsvarlig helsetjeneste, men det skal gjøres noen justeringer.

Håvard Skjærvik ønsker ikke å kommentere saken.