Begge klubbene står uten seier etter fem serierunder og har til sammen scoret tre seriemål.

Bare Sarpsborg 08 har scoret færre mål enn Start i eliteserien. De blåhvite åpnet med målløse oppgjør mot Viking (B) og Sogndal (H), før det ble 0-4 mot Lillestrøm på Åråsen. I søndagens kamp satte forsvarspiller Alexander Groven endelig inn sesongens første seriemål for sarpingene.

Stabæk utlignet to minutter senere ved Agon Mehmeti etter innlegg fra den tidligere Start-spilleren Ernest Asante.

Rødt kort

Start-Sarpsborg 08 1-2 25. mai 2015. Espen Hoff får rødt kort av dommer Trygve Kjensli. Foto: Tor Erik Schröder, NTB Scanpix

Fjorårets batalje mellom Start og Sarpsborg 08 ble av det mer dramatiske slaget. Etter 40 minutters spill sendte bortelagets målvakt Duwayne Kerr en lang pasning i retning Amin Askar. Espen Hoff havnet i løpsduell med Askar og la en arm rundt kroppen på Sarpsborg-angriperen som gikk i bakken. Hoff ble belønnet med direkte rødt kort.

Start-Sarpsborg 08 1-2 25. mai 2015. Martin Wiig har nettopp satt inn 1-2-målet kort tid før slutt. Kristoffer Ajer fortviler. Foto: Tor Erik Schröder, NTB Scanpix

I sluttminuttene vant Martin Wiig en duell med Robert Sandnes og satte ballen i hjemmelagets mål via Håkon Opdal. Dermed ble sluttresultatet 1-2.

Tidenes yngste

I 2014-kampen ble Kristoffer Ajer tidenes yngste målscorer på øverste nivå for Start, 16 år og 164 dager gammel.

Midtbanespilleren ble også den tredje yngste målscoreren på nivå en, bare forbigått av Martin Ødegaard (Strømsgodset) og Håkon Lorentzen (Brann). Zlatko Tripić sørget for Starts øvrige to scoringer.

Første møte

Start - Sarpsborg 08 1-1 6. oktober 2013. Gudmundur Kristjánsson måtte sy fem sting i hodet etter en duell med Magnus Syling Olsen. Foto: Kjartan Bjelland

I det første møtet mellom klubbene i 2008 tok Start alle poengene ved å vinne 2-1. Målene ble scoret av Srdjan Radonjic og Geir Ludvig Fevang. Av spillerne i dagens Start-tropp var det bare Rolf Daniel Vikstøl og Espen Børufsen som akslet den gule trøyen. Begge satt på benken i samtlige 90 minutter.

20 kamper uten seier

Med helgens tap ble Start den sjette klubben som har spilt 20 seriekamper på rad uten seier på nivå 1. De øvrige klubbene er Sandefjord (2010), Os (1975), Raufoss (1974), Sarpsborg 08 (2011) og Sandefjord BK (1964 og 1965).