Før de forlot Jæren lørdag kveld, stjal de en sort BMW X3.

Med denne kjørte de to nordover og innover i landet, til Røldal. I dag tidlig, klokken 07.50, gikk alarmen i Røldal skisenter.

– Vi trodde det var noen ansatte som glemte å skru av alarmen. Her er vi jo i sving allerede i 04-tiden. Snodig at noen bryter seg inn i bunnen av bakken mens vi er ute og prepper løypene, sier daglig leder i skisenteret, Oddvar Bratteteig, til Aftenbladet.

Rett før klokken 08.00 søndag, gikk alarmen i Røldal skisenter. Daglig leder Oddvar Bratteteig var ute og preppet løypene. Foto: Knut S. Vindfallet

På overvåkingskameraet kunne Bratteteig raskt konstatere at det var snakk om to innbruddstjuver. De rotet rundt og tok med seg kasseskuffen i kasseapparatet.

– Vi vet ikke helt hvor stort beløpet de har fått med seg er. Men vi fikk raskt varslet politiet om at de kjørte en svart BMW, sier han.

Hans Eirik Thune, operasjonsleder i Vest politidistrikt, forteller at de to Åna-fangene ble pågrepet takket være samarbeid mellom flere politidistrikt, samt brøytemannskap og ansatte ved skisenteret.

– Takket være video fra skisenteret, visste vi at tjuvene kjørte mot Haukeli. Vi tok kontakt med nabodistriktet og sendte ut fire biler, sier Thune.

Patruljen fra Agder og Telemark traff på BMW-en, men bilen nektet å stoppe for kontroll og svingte av mot Hovden.

– Der kjørte den imot den andre patruljen fra Agder, men valgte å snu, sier Thune.

Politiet hadde også opprettet kontakt med brøytemannskaper som klarte å bremse farten på rømlingene. Til slutt ble de pågrepet i 10-tiden, etter å ha forsøkt å kjøre fra politiet tre ganger.

Fangene er nå på vei tilbake til Åna.

– Vi visste ikke at tjuvene var de ettersøkte fra Åna, men en pluss en er som regel to, sier Thune.

Søndag ettermiddag kom det frem et den stjålne BMW-en stammet fra en bilforhandler på Bryne.

– Bilen som er funnet på Haukeli blestjålet fra Bryne Bil lørdag, opplyser operasjonsleder Helene Strand Sør-Vest politidistrikt.

Les mer om flukten fra Åna her: Fangene klippet seg ut gjennom et gjerde i luftegården