Den tidligere norske landslagstreneren, som ledet Hege Riise & Co. til VM-gull i 1995, kunne i dag tidlig norsk tid se Canada slå Kina 1-0 i en meget spennende kvartfinale.

Kina var det førende laget det meste av kampen, og hadde 65 prosents ballbesittelse og totalt 16 skudd på mål i løpet av 90 minutter.

Men Canada forsvarte sin tidlige ledelse ved lagkaptein Chermaine Hooper mesterlig. Hooper, opprinnelig spiss, var satt ned som midtstopper for å løse Canadas stopperkrise, og scoret etter syv minutter på en dødball.

Utover i kampen fikk samme spiller mye av æren for at Canada forsvarte seg med taktisk klokskap, og renset unna for alle Kinas forsøk. Samtidig hadde Canada den nødvendige flaksen på sin side.

Dermed er Even Pelleruds jenter klare for semifinale i VM — mot Sverige på søndag. Fortsetter fremgangen er det ikke umulig med finale mot vinneren av USA - Tyskland.

Fløyas Kristina Kiss kom innpå det siste minuttet i kampen, etter å ha blitt vraket fra startoppstillingen foran den siste gruppekampen mot Japan.