KULM (adressa.no): Han tror minst ni andre også kan ta OL-gull.

Bardal valgte å bli hjemme under forrige helgs skiflyging i Østerrike, og ble nummer ni under torsdagens renn i polske Wisla. I Kulm hoppet Schlierenzauer på seg viktig selvtillit, etter en svak hoppuke til ham å være. Han ble også "kun" på plassen foran Bardal i rennet i Polen.

– Det var godt å komme på pallen igjen, smilte 24-åringen til Adresseavisen da vi møtte ham etter tredjeplassen i skiflygingsrennet lørdag.

Dagen etter ble han nummer to, og mannen med flest verdenscupseire gjennom tidene virker dermed å være «back on track» for det braker løs om snaue tre uker. Slik var det nemlig ikke i hoppuka, da fjerdeplassen i Innsbruck ble klart beste resultat.

Kasai og Prevc

Der møter han også igjen Anders Bardal, som valgte å stå over rennene i Kulm etter en hoppuke hvor først og fremst vinden i Innsbruck ødela en topplassering sammenlagt.

Med Bardals siste prestasjoner i bakhodet mener ikke Schlierenzauer at Steinkjer-hopperen er blant de tre-fire største favorittene i Sotsji. Tross at han vant VM-gull så sent som i fjor i normalbakken i Val Di Fiemme.

— Han er blant det jeg anslår å være omtrent ti hoppere som kan ta gull. Samtidig tror jeg det er vanskelig å plukke ut helt åpenbare storfavoritter. Det er veldig åpent, sier han – og tenker på at både superveteranen Noriaki Kasai (Japan) og Peter Prevc (Slovenia) meldte seg på med hver sin seier i helgen.

- Gjør meg ingenting

Bardal, som snøt Schlierenzauer for verdenscupseieren sammenlagt i 2012, sier han og østerrikeren har et ”ok forhold. Verken mer eller mindre”.

— Hehe.. Jeg tenker ikke så hardt på hvordan han rangerer konkurrentene. Det kan godt hende han prøver å være litt taktisk. Det gjør meg ingenting at han ikke vurderer meg som noen større favoritt, smiler han.

- Hva tenker du om sjanser dine, da?

— Han har rett i at mange kan vinne i Sotsji. Det har sesongen vist. Samtidig vet jeg at jeg er helt i toppen med to gode skihopp, svarer Bardal – som sto over i Kulm nettopp med tanke på Sotsji.

— Jeg har i stedet trent fysisk i Trondheim, for å få noen ”powerøkter” i beina før OL. Jeg er ikke sliten, og kunne fint vært i Kulm. Men prioriterer heller å dra til Polen i helgen, sier han – og tenker på rennene i Zakopane.

Om Schlierenzauer er litt usikker på formen til Bardal før Sotsji, tror han nordmannens rutine blir god å ha.

— Han er regjerende verdensmester (liten bakke). Det forteller litt om kapasiteten hans. Og Andreas Stöckl (landslagstrener) er en smart mann. Han og Bardal har helt sikkert laget et opplegg som de tror på til OL, og da er det lurt å være trofast mot det. Jeg tror også på det å gå sine egne veier, sier den østerrikske mesteren – og snakker om at Bardal sto over Kulm.

- Hva tror du om Schlierenzauers sjanser, Bardal?

— Hehe… På en god dag kan han kanskje komme inn blant de ti beste, svarer han tørt – før han utdyper:

— Nei. Han er jo tidenes skihopper. Han blir meget sterk i Sotsji!