Liverpool-keeper Jose Manuel Reina vartet opp med flere redninger av høy klasse i søndagens Liverpool-derby. Everton førte store deler av kampen, og i andre omgang var Reina høyt og lavt for å redde sitt lag.

Tidlig scoring

Det var bortelaget som kom best i gang, og etter tolv minutter var gjestene i føringen. Argentineren Javier Mascherano fikk ballen og fyrte av et skudd fra langt hold. Ballen traff Joseph Yobo og skiftet retning. Everton-keeper Tim Howard ble satt ut av spill, og ballen gikk i nettet.

Få minutter senere hadde Diniyar Bilyaletdinov en kjempesjanse da ballen falt ned rett foran ham på seks meter. Den russiske landslagsspilleren presterte å sette ballen utenfor stolpen.

Jo ganger to

Everton hadde ballen i nettet to ganger i løpet av den første omgangen, men ingen av scoringene ble godkjent. Begge gangene var det Jo som var sist på ballen. Først ble angriperen spilt gjennom i feltet og satte ballen i hjørnet, men offsideflagget var oppe. Andre gang var Jo i en kjempeklar offside, da han headet ballen i nettet.

(saken fortsetter)

IKKE GODKJENT: Jo scorer det første av sine to annullerte mål. (Foto: Digitalsport)

Hjemmelaget kjempet knallhardt for å få en utligning i den andre omgangen. Med 20 minutter igjen å spille hadde Everton en dobbelsjanse. Først var det Tim Cahill som headet fra kort hold, men Jose Reina kastet seg lynraskt ned og reddet mesterlig. Returen var det Marouane Fellaini som var på, men også denne reddet keeperen på mesterlig vis.

Liverpool-sjef Rafa Benitez hadde mye ros til overs for sin keeper etter kampen.

— Han var av ypperste klasse i dag, sa spanjolen til Canal Plus etter kampen.

Kuyt ble helten

Da kampuret viste 80 minutter fikk Liverpool sin andre scoring. Steven Gerrard vant ballen i feltet, og spilte liggende til Albert Riera som skjøt. Howard måtte gi retur, og der var Dirk Kuyt som økte Liverpools ledelse.

Flere scoringer ble det ikke, og Liverpool tok en viktig borteseier med 2-0 over Everton.

— Jeg er veldig fornøyd, det var en god kamp av oss, sa Liverpool-manageren til Canal Plus etter kampen.

— Vi tok sjansene våre, kanskje de kunne scoret på slutten, mente Benitez.

Everton-manager David Moyes var en skuffet mann etter kampen.

- Jeg føler at de hadde marginene på sin side, og jeg trodde alle sjansene våre ville gi oss noe i dag, sa han til Canal Plus.