Rushfeldt var spisstrener på A-landslaget fra mai 2014 til november 2015 under Per-Mathias Høgmo.

Sistnevntes avgang som landslagssjef ble annonsert onsdag morgen på Ullevaal stadion. Hjemme i Tromsø fikk Rushfeldt som alle andre med seg nyheten, og synes det var synd Høgmos karriere på landslaget endte på den måten det gjorde.

— Resultatjaget er nådeløst i toppfotballen, sier Rushfeldt til iTromsø.

Han vil ikke uttale seg om Høgmo burde fortsatt som landslagssjef.

— Jeg kjenner ikke til alt som ligger bak, sier Rushfeldt, som sluttet i sin rolle for et år siden på grunn av manglende tid.

— Det går an å lykkes som landslagssjef, men akkurat nå er det et generasjonsskifte i norsk fotball, og for få ligger på det nivået som trengs for å hevde seg, mener Rushfeldt.

— Brutalt

Han sier det ikke frister med en topptrenerjobb når han ser hvordan Høgmo har blitt behandlet blant folk på blant annet Facebook og Twitter.

— Det er fritt fram for folk i sosiale medier. Ingen vil bli utsatt for sånt som jeg registrerer at Per har blitt. Folk kan skrive hva de vil, uten at det får noen konsekvenser. Jeg synes det er ganske brutalt, og at de er gått for langt, sier Rushfeldt til iTromsø.

Han mener folk må tenke seg litt mer om før de skriver på nettet.

— Det er ganske tøft å være i søkelyset. Mange sender meldinger og spydigheter i sosiale medier. Husk at alle som er ansatt i slike jobber har familie og venner, sier Rushfeldt.

Solbakken inn

Med Høgmo ute av døra går spekulasjonene høyt om hvem som skal overta.

— Jeg har sett at noen norske kandidater har vært nevnt. Jeg tror Ståle Solbakken har fått både erfaringen og pondusen til å ta over. Men om det er rett for han vet jeg ikke, sier Rushfeldt.

Jorid Degerstrøm har vært lege for landslaget siden sommeren 2014. Høgmo har også jobbet tett med Degerstrøm i TIL.

Overfor iTromsø er hun klar på at hun ikke ønsker å svare på noen spørsmål om landslagsjobben.