26-åringen er siktet av København-politiet for å ha bitt en politimann natt til fredag i forrige uke.

— Saken skal først ferdigbehandles hos oss før juridisk seksjon i politiet avgjør om det er grunn til å ta den inn for retten. Dette tar rundt 14 dager. I Danmark er voldssaker prioritert, og det vil ikke ta lang til fra saken eventuelt er tatt opp i rettssystemet, før det blir avsagt dom. Denne saken blir avgjort innen de neste tre ukene, sier Ove Bundgaard Larsen, visepoliti-inspektør og talsmann for det danske politiet.

Strafferammen er bot til åtte års fengsel.

Timer i varetekt

Politiet jobber denne uken med å få kartlagt hva skjedde i forbindelse med pågripelsen i København sentrum.

— Prosessen videre er enkel. Det har blitt opprettet en vanlig straffesak på bakgrunn av straffelovens paragraf 119, om vold mot personer i offentlig tjeneste. Politiet holder på med etterforskning, og vi har snart gjennomført alle avhørene vi ønsker, sier Bundgaard Larsen.

Dette inkluderer Nicki Bille, som ifølge politiet skal ha blitt holdt i varetekt i mellom tre og fem timer etter arrestasjonen, i påvente av avhør.

Benekter anklagene

— Nicki Bille ble avhørt på politistasjonen etter arrestasjonen og har selv nektet for anklagene. Etter vi fikk det vi trengte slapp han fri, og vi har ikke noe grunnlag for å avhøre ham ytterligere, sier politimannen.

Det har ikke kommet frem om den danske landslagsspissen hadde drukket alkohol i foranledningen til pågripelsen natt til langfredag. Etter det Adresseavisen erfarer hevder flere kilder at den danske landslagsspissen ikke skal ha vært beruset da politiet pågrep ham da han skal ha sparket i parkeringsautomater og parkerte sykler i indre sentrum av København. Om det var alkohol inne i bildet, vil ikke visepolitiinspektøren si noe om.

— Det punktet er noe vi ikke uttaler oss om.

- Er det tatt noen tester av Nicki Bille?

— Jeg vil ikke gå ut med noe detaljert om det. Vi gjennomfører nå det siste vi trenger av etterforskning, før vi sender saken videre til juridisk seksjon, sier Bundgaard Larsen.