Mark Dempsey fikk sin offisielle debut som Haugesund-trener søndag, men fikk ingen god start da laget tapte 0-2 borte mot Lillestrøm.

– Vi var veldig gode i annenomgang, men vi må forbedre oss defensivt, sier Dempsey til CMore etter kampslutt.

Árni Vilhjálmsson feirer sitt første eliteseriemål for Lillestrøm. Foto: NTB Scanpix

Engelskmannen skal i utgangspunktet overta Haugesund-skuta fra og med neste sesong, men i søndagens kamp mot Lillestrøm var ikke avtroppende trener Jostein Grindhaug å se på trenerbenken. Det ble imidlertid ingen drømmedebut for engelske Dempsey. To skjebnesvangre minutter i førsteomgang ble tungen på vektskålen og gjorde så alle tre poengene ble igjen på Åråsen.

– Vil bli bedre

Dempsey forteller at laget hevet seg betraktelig etter hvilen.

– Vi skapte mange gode sjanser, og vi vil bare bli bedre og bedre.

Den nye hovedtreneren byttet formasjon til kampen mot Lillestrøm, og hvittrøyene gikk ut i 3-5-2. – Jeg føler vi har spillere som passer godt til 3-5-2, og jeg vil benytte meg av det systemet ut sesongen. Det var selvfølgelig skuffende ikke å få tre poeng, men slik er det i fotball.

Fornøyd Kristinsson

Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson var godt fornøyd med sitt mannskap, men mener laget slapp bortelaget for lett til i annenomgang.

– Vi hadde brukbar kontroll, og alt i alt var det en fortjent seier. I førsteomgang vartet vi opp med mye godt angrepsspill, men etter pause ga vi Haugesund for mange sjanser.

Lillestrøm har nå fire strake seirer på Åråsen.

– Vi har mange unge spillere som har prestert på et bra nivå de siste kampene. Vi må likevel få inn nye spillere om vi vil ende høyere på tabellen neste sesong, sier han til CMore.

Felt av selvmål

Etter 17 minutter var Haugesund-kaptein Vegard Skjerve uheldig og stanget ballen i eget nett etter innlegg fra Stian Ringstad. Kun to minutter senere var hjemmelaget frempå igjen. En kontring endte på bakre stolpe, hvor Fred Friday headet ballen tilbake i feltet. Der dukket Árni Vilhjálmsson opp og banket ballen i nettet..

– Vi må bli tøffere i presset, sa Haugesund-kaptein Vegard Skjerve til CMore ved halvtid og forklarer videre situasjonen som endte med selvmål.

– Jeg stuper inn foran og har null kontroll på hvor ballen ender.

Mark Dempsey deppet ikke altfor mye ved pause, tross 0-2. – Jeg synes vi er litt uheldige, men vi må bli bedre defensivt, forteller han.

Bortelaget slet med å produsere sjanser i førsteomgang, og ikke før Christian Gytkjær entret banen etter 69 minutter, ble det farlig foran målet til Arnold Origi. Danske Gytkjær kom til flere sjanser, den største etter 78 minutter. Men headingen ble reddet takket være et tigersprang fra LSKs Origi.

Seieren gjør at Lillestrøm ligger på åttendeplass på tabellen med 38 poeng, mens Haugesund ligger på ellevteplass med 31 poeng.