Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Magnus Moan orket ikke være med i spurten, og gikk inn til 3.plass i verdenscupen i kombinert i Schonach i dag. Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis vant foran japanske Akito Watabe.

Lå minuttet bak

Moan var 1,01 minutter bak hoppvinneren Håvard Klemetsen før langrennet på 10 kilometer. Men allerede etter 2,5 kilometer var avstanden krympet til 24 sekunder. Derifra og inn tok Byåsen-løperen sekund på sekund på teten, og på de siste fem kilometerne sto det bare mellom ham, Chappuis og Akito Watabe.

— Jeg er godt fornøyd med Magnus sin innsats. Han gjør et sterkt langrenn på vanskelig føre. Også Håvard Klemetsen og spesielt Jørgen Gråbak gjør en kjempebra konkurranse, sier landslagssjef Kristian Hammer til adressa.no.

Tungt

Moan selv mener franskmannen bør passe seg utover.

— Jeg tar av meg hatten for det han gjør i dag, men han skal få smake en sterkere Magnus utover i sesongen, sier Moan til NRK.

På det meget tunge føret hadde opphentingen gjort sitt med beina, og da franskmannen satte inn et ekstra gir, og fikk med seg Watabe, måtte Moan melde pass.

men med en tredjeplass tok Moan sin fjerde pallplass denne sesongen (tre seire fra før), og sin 42.pallplass gjennom karrieren.

Håvard Klemetsen gikk inn til 7.plass, mens Jørgen Graabak og Mikko Kokslien gikk sterkt i langrennet, og gikk inn til 10. og 14.plass.

Gudmund Storlien ble nummer 18 og Magnus Krog nummer 24. ## Klemetsen hoppet best

Etter det kombinerte hopprennet i Schonach ledet Håvard Klemetsen. Etter et hopp på 101,5 meter gikk han først ut i det 10 kilometer langrennet. Han var 12 sekunder foran Christian Bieler og 32 sekunder å gå på til Akito Watabe. 43 sekunder bak startet sammenlagtleder i verdenscupen, franske Jason Lamy Chappuis, mens Moan lå ytterligere 18 sekunder bak etter et hopp på 95,5 meter .

Lørdag vant de norske guttene lagkonkurransen, og viste god form.