Sist lørdag var alle eliteserielagene i ishockey samlet på Olympiatoppen for den årlige Ironman-konkurransen. Her tester alle lagene sine fysiske ferdigheter gjennom åtte ulike øvelser og det beste laget og den beste individuelle får altså krone seg med tittelen Ironman. Det endte med en 2. plass på Oilers i år, et godt resultat i en konkurranse som vi har vært gode på i de senere årene. Det ble Sparta som i år stakk av med seieren som beste lag med vår egen maskin Petter Røste Fossen som selvfølgelig ble beste individ. Petter noterte seg for 800 poeng, noe som er helt sinnssykt bra når du ser hvor godt trent Martin Ylven er som endte hele 230 poeng bak Oilershulken.

235 kilo i knebøy

Det var tydelig at Sparta hadde gjort hjemmeleksen sin i styrkerommet i sommer. Sparta har alltid hatt tradisjon for å være godt trent, og da spesielt når det kommer til knebøy. I år hadde de én som satte ny Ironmanrekord med 235 kilo i knebøy. Det er de 15 beste resultatene som blir tellende for laget, og når Sparta hadde 189 kilo i snitt på de 15 spillerne, så kan du banne på at de har vært litt i styrkerommet i løpet av sommeren.

Sparta tok altså sammenlagtseieren 75 poeng foran oss i Oilers. Jeg vil tørre å påstå at dersom vi hadde stilt med fullt mannskap, så hadde vi vunnet i år også. Jeg, Sveum, Solberg, Høygård og Kissel reiste ikke til Olympiatoppen grunnet diverse skader og sykdom, jeg tror vi kunne vært tungen på vektskålen, og der ligger altså unnskyldningen til hvorfor vi ikke vant i år (les med litt glimt i øyet).

Feil inntrykk på TV 2

Vi er i hvert fall i form i år også. Vi hadde et innslag på TV 2 i sommer hvor vi var og skjøt på lerduer hvor reportasjen fremstilte treningsopplegget vårt som at vi hadde fått litt friere tøyler i år. Som om at vi liksom var så gode nå at vi ikke tok sommertreningen på alvor, og at vi spillerne fikk styre og gjøre litt som det passet oss. Jeg hadde ikke sett reportasjen før TV2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i forbindelse med Zucca-All Star Game poengterte at vi ikke fremsto så godt der. Han lurte på om det faktisk var sånn det hadde blitt i Oilers og hadde vansker for å se for seg at Thoresen faktisk hadde akseptert det. Nei det er faktisk ikke sånn, vi har trent bra i sommer også og Ironmanresultatene beviser det.

Individuell trening

Men vi har gjort noe annerledes, vi har fått tenke mer individuelt i treningsperioden. Dette er rett og slett fordi Oilers har spilt finale seks sesonger på rad. Det betyr at ingen klubber har hatt strammere skjema enn oss når det kommer til hvile og restitusjon fra år til år. For noen av gutta har det viktigste vært å få orden på småskader i skuldre, kne, hofter o.l.

Derfor kuttet vi ut det felles styrkeprogrammet til fordel for at hver enkelt kunne reparere og utvikle sin egen kropp. Fystrener Peter Öhman har som alltid vært entusiastisk på sommertreningen og legger kropp og sjel inn i opplegget som får oss i form. I år hadde vi også i større grad med oss Crossfit Centrum og Stein Eriksen som i hvert fall ga meg mulighet til å få litt ekstra veiledning til å få jobbet litt ekstra med gamle skavanker.

Reiser til Østerrike

Du kan kanskje vinkle det mot at vi faktisk fikk lov til å gjøre litt som det passet oss, men jeg skal love deg at det er ingen «walk in the park» når du trener mage/rygg med Stein Eriksen eller når Henrik Gjeruldsen setter i gang stoppeklokken sin på Crossfit Centrum. Vår egen jernmann Petter Røste Fossen sa følgende om treningsopplegget til VG etter sin fjerde Ironmantittel:

«Vi er bedre trente mot hockey. Mange av spillerne har vært sterkere før. Men man trenger ikke være en maskin i benken (benkpress) for å bli bedre på isen. Vi har prioritert blant annet eksplosivitet.»

Så avrunder jeg Ironman med et sitat fra fystrener Peter Öhman som entusiastisk uttalte: Opplegget har vært solid og allsidig. Jeg vil påstå at vår oppkjøring holder et høyt internasjonalt nivå.

Vi er i form i år også.

Denne uken reiser vi på treningsleir til Østerrike hvor vi spiller tre kamper, mot Red Bull Salzburg, Vienna Capitals og Villach. Følg Oilersbloggen videre og få en oppdatering fra roadtripen vår i Mozarts hjemland og hjemby.