DIREKTE 17: FØLG SISTE RENN I HOPPUKA.

SALZBURG: Dagen etter at han var med sin kjære Marita på fødestua, der hun nedkom med familiens andre barn, måtte den tidligere storhopperen dra til Tyskland.

Han fikk hilse på sin lille sønn, og var stolt far for andre gang. Datteren Lea kom for fem år siden.

— Jeg hadde avtale om å kommentere i Hoppuka fra lang tid tilbake, så det måtte bare gå, sier mannen som sitter ved siden av Christian Nilssen i boksen, og kommenterer for TV. Tidligere var det Arne Scheie som var hovedkommentator, og Evensen var så vidt med den gangen.

Finalen foregår i Bishofshofen i kveld, med start kl. 17. Deretter blir det å dra til München før hjemreise torsdag.

— Vi har holdt kontakten ved hjelp av mobil og «Skype», forteller tobarnsfaren.

Trives i miljøet

Det er andre sesong han er ekspert sammen med Nilssen, som overtok da Scheie ble pensjonist. Nilssen hadde med seg sin familie noen få dager tidligere i Hoppuka. Han har også to små, mennikke så ferske.

Evensen gleder seg stort til å dra til Lyngdal der familien bor, og det stedet kona kommer fra.

— Jeg står over neste renn i Willingen, men så er det tid for VM i østerrikske Kulm, opplyser han.

- Synes kona det er tøft at du er borte?

— Det går bra. Hun er vant til det fra den tiden jeg var aktiv hopper. Hun skjønte det fra starten, ler han.

Satte to verdensrekorder

Johan Remen Evensen jubler på sletta etter at han satte verdensrekord med 246,5 m i kvalifiseringsrennet i Vikersundbakken. Foto: Bendiksby, Terje

Det er fire år siden Remen Evensen la opp. Da hadde han oppnådd mye, ikke minst to verdensrekorder i skiflyvning fra Vikersund samme dag 11. februar 2011. Først 243 meter i prøveomgangen, deretter med 246,5 meter i kvalifiseringen. Han vant til slutt hele rennet i Norges eneste skiflyvningsbakke, men måtte dele seieren med Gregor Schlierenzauer. Sistnevnte er fortsatt aktiv, men helt ute av form.30-åringen, opprinnelig fra Øksnes, men mange år bosatt i Molde og senere Oslo, fikk med seg fire medaljer fra VM og OL. Alt i laghopping.

Omtrent året etter den store triumfen på hjemmebane, 20. februar 2012, fortalte Evensen på en pressekonferanse på Gardermoen at han la opp. Det var like før et nytt renn i Vikersund. Da kom det frem at han slet med å holde vekten, og ikke var motivert lenger for å pine seg.

— Savner du å være skihopper i dette sirkuset i dag?

— Ja, hodet mitt gjør det, men ikke kroppen, sier Evensen.

Han føler at han er heldig som kan være i hoppmiljøet som kommentator. Når han ikke er det, jobber han med kurs og konferanser på to hoteller.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: