Hønefoss — Strømsgodset 1-1:

HØNEFOSS (Aftenposten.no): Serieleder Strømsgodset hadde mulighet til å sette press på Molde og Rosenborg da de fikk tyvstarte den 18. serierunden lørdag kveld. Den muligheten tok de bare halvveis vare på, men trener Ronny Deila var likevel glad for at det ble ett poeng.

— Vi er glad for å få med oss ett poeng, selv om vi er klart best i dag. Vi jobber steinhardt og får et mål på slutten og det er et topplag verdig. Jeg er stolt av gutta og gleder meg til fortsettelsen, sa Deila etter kampen.

Surt for begge

Lenge så det ut til at finske Riku Riski skulle sikre tre poeng for Hønefoss i møte med serieleder Strømsgodset. To minutter før slutt dukket imidlertid Øyvind Storflor opp og sikret ett fortjent poeng for gjestene.

Begge kampene mente det var surt å ikke vinne.

— Det føles surt. Vi skulle fått med oss tre poeng i dag. Vi har sjanser i første omgang som vi bør sette og Kovacs bør score i andre omgang. Men vi taper i alle fall ikke, så vi skal ta med oss det ene poenget, mente Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey.

— Det føler surt. Vi gjør en bra kamp mot serielederen og skulle fått til mer av vårt eget spill, for de skapte lite i andre omgang. Men vi har ikke tapt på tre kamper og det er positivt, mente HBK-kaptein Frode Lafton.

For Strømsgodset var det to tapte poeng i kampen om seriegullet. Gjestene hadde så definitivt mulighetene til å avgjøre kampen til sin fordel, men måtte nøye seg med den ene nettkjenningen.

Dermed har både Molde og Rosenborg mulighet til å komme nærmere drammenserne på toppen av tabellen.

Finsk finesse

Det ble bokstavelig talt en pangåpning på kampen mellom eliteseriens to mest kostnadseffektive lag. I det gjestene sparket i gang kampen åpnet himmelen seg over Hønefoss og bød på et lyn- og tordenshow som fikk noen og hver til å miste fokus på kampen.

Ute på banen brukte ikke Strømsgodset mer enn tre minutter på å spille seg til en gigantmulighet. Anders Konradsen plasserte imidlertid ballen på feil side av stolpen, upresset fra ti meter.

Så våknet vertene.

Etter ni drøye ni minutter forvaltet finske Riku Riski gjennomspillet fra Joachim Magnussen på best mulig måte, og fra skrått hold plasserte han ballen i mål bak en utspilt Adam Larsen Kwarasey.

Etter scoringen handlet det derimot mest om serielederen fra Drammen. Men Godset fant liksom ikke de store åpningene denne kvelden. I Hønefoss’ midtforsvar sto Frode Lafton og Kristjan Örn Sigurdsson og ryddet unna det aller mest. Den ene gangen Ola Kamara klarte å løpe seg fri, var han akkurat for sen til å skalle ballen i mål og havnet i stedet selv i garnet.

Reddet på slutten

For dette var ikke Ola Kamara og Strømsgodsets dag. Heller ikke Peter Kovacs traff mål da han fikk gå opp og heade nokså fritt fra fem meter. Den første gangen gikk ballen bakover i baken. Den andre rett i fanget på Steven Clark.

Ti minutter før full tid fikk innbytter Remond Mendy muligheten til å doble ledelsen. Skuddforsøket fra god posisjon endte imidlertid oppe på tribunen.

Da Kovacs fikk stå helt alene på 15 meter trodde hele stadion at det skulle bli utligning. Keeper Clark og Rune Bolseth fikk derimot kastet seg i blokka og avverget situasjonen.

Øyvind Storflor kom til slutt drammenserne til unnsetning. Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.