Brann knuste Aalesund og ga seg ikke før det sto 6-0 på måltavla i fredagens eliteseriekamp.

Bortelaget var aldri i nærheten av å true Lars Arne Nilsen sitt mannskap, og hjemmelaget var langt nærmere mål nummer sju og åtte enn gjestene var en redusering. Aalesund-laget har ikke vunnet en eliteseriekamp siden 22. mai.

– Det er selvfølgelig tungt. Det er en kamp vi har tapt og vi har ingen annen mulighet enn å rette hodet opp og se fremover. Vi har en sinnssyk jobb å gjøre i høst og den må vi bare ta, ellers bærer det rett ned i 1.-divisjon, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen tilTV 2etter kampen.

— Veldig fornøyd

Hos Brann-trener Lars Arne Nilsen var stemningen en helt annen. Han er svært glad for å ha nådd 30 poeng i eliteserien allerede.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha 30 poeng. Nå er vi nesten garantert eliteseriespill til neste år og det er jeg vanvittig glad for. Nå må vi bare fortsette med det vi har startet på. Vi vil være med så lenge som mulig. Fortsetter vi å bli bedre tror jeg vi kan være med å kjempe på øvre halvdel, fortalte en optimistisk Brann-trener til TV 2. Bismar Acosta åpnet målshowet etter 23 minutter da en corner traff midtstopperen noe forfjamset, før han til slutt fikk pirket ballen over streken.

Jobben ble enda vanskeligere for Aalesund da Edvard Skagestad scoret selvmål etter 38 minutter da et innlegg fra Daniel Braaten traff beina på midtstopperen som løp mot eget mål. Etter 59 minutter punkterte Sivert Heltne Nilsen kampen da han bredsidet inn 3-0. ## Rødt kort

Vondt ble til verre for tangotrøyene da Daníel Leó Grétarsson pådro seg rødt kort og straffe imot etter 65 minutter. Dommer Svein-Erik Edvartsen mente islendingen var for tøff i behandlingen av Jakob Orlov og viste samtidig forsvarsspilleren av banen. Straffen satte Erik Huseklepp sikkert i mål.

Karadas-dobbel

Azar Karadas ble byttet inn etter 75 minutter og brukte ikke mange minuttene på å markere seg. Etter 77 minutter dukket han opp på første stolpe og stusset et godt Huseklepp-innlegg i lengste hjørne. Like etter var han på rett sted til rett tid da Aafk-forsvarer Oddbjørn Lie var uheldig med sin klarering inne i feltet og heller serverte Karadas på to meter som ikke kunne unngå å score.

Resultatet gjør at Brann ligger på fjerdeplass med 30 poeng, mens Aalesund ligger på 14.-plass med 13 poeng. (©NTB)